Olipa hyvä, että tavattiin

Loma Torreviejassa, asunnon vuokraus kokemuksia

Kun suomalainen lähtee lomalle, suomalainen monesti miettii, että lomalla ei tee mieli itse siivota, pyykätä tai laittaa ruokaa. Tällöin suomalainen varaa hotellin ja majoittuu mukavasti, vaikkakin ehkä kalliihkosti koko lomansa ajan. Kerranhan sitä vain vuodessa lomaillaan. Mutta mitäpä jos sanoisin, että on toinenkin vaihtoehto? Suht huoleton ja mukava vaihtoehto sekin, nimittäin asunnon vuokraus!

Nyt kun esimerkiksi airbnb on nostanut päätään ja alkaa olla pinnalla niin Suomen sisäisessä kuin ulkomaan matkailussakin, toivon että suomalaiset uskaltautuisivat entistä enemmän lomillaan pois hotelleista. Toki itsekin lyhyille lomapyrähdysille varaan mielelläni hotellin; se on helppo ja vaivaton vaihtoehto kun majoituksen tarve on nopea ja lyhyt ja lasten kanssa haluaa päästä helpolla. Pidemmille lomille olen kuitenkin vuosien saatossa alkanut suosia entistä enemmän huoneisto- ja vuokra-asuntomajoitusta. Tämä säästää aika ison rahan lomabudjetissa muihin kokemuksiin ja hankintoihin sekä antaa ehkä laajemman vapauden valita vaikkapa milloin syödä ja missä 🙂 .

Olemme matkustaneet perheeni kanssa Espanjan Torreviejaan nyt jo noin seitsemän vuotta. Näihin seitsemään vuoteen on mahtunut reissuja pariskuntana, ystäväporukalla aikuisten kesken ja viime vuodet ovat menneet lapsiperheenä oman porukan kanssa. (Enemmän asiaa Torreviejasta löydät muuten edellisestä tekstistäni täältä ) .Kaikkina näinä vuosina olemme käyttäneet majoitukseen samaa palvelua, Vuokrausrantuuta. Yritys vuokraa suomalaisomisteisia asuntoja Torreviejan/Orihuela Costan alueella, välimeren rannikolla. Yrityksen toiminta on jatkoa Tauno Rantalaisen vuonna 1996 perustamalle Rantuu Oy:n vuokra-asuntojen välitykselle, joten kokemusta asuntojen välityksestä ja alueesta on jo vuosia. Vuodesta 2008 alkaen Rantuu Oy:n Espanjan vuokranvälitys on ollut Rantojen perheen vastuualueena Vuokranusrantuun nimellä ja tällä hetkellä perheyrityksen pyörittämisessä on mukana Jukka Ranta sekä hänen tyttärensä Hanna puolisonsa Harryn kanssa.

Vuokrausrantuun tarjoamia palveluita ovat mm.

– Asuntojen vuokraus

– Talonmiespalvelut/Talohuoltopalvelut vuokra-asuntoihinsa

– Ammattitaitoiset rakennus- ja remontointipalvelut

– Siivouspalvelut

Meidän perheemme on kokenut Rantuun palvelun jokaisella käynnillä laadukkaaksi ja tehokkaaksi mutta ennenkaikkea ystävälliseksi 🙂 . Palvelu pelaa aina asunnon tiedusteluhetkestä asunnon ovelle saakka saapumiseen (sillä olemmehan myös lentokenttäkyydit oppineet tilaamaan suoraan Rantuulta, jolloin kentällä meitä on vastassa joka kerta suomea puhuva, tuttukin kuski). Rantuun välittämät asunnot ovat yksityishenkilöiden omia, joten asuntojen varustustaso ja tyylit myös vaihtelevat sen mukaan. Asuntoja valikoimissa on aina yksin matkaavalle sopivista estudioista isompiin omakotitaloihin, asuntoja löytyy niin keskustan tuntumasta kuin syrjemmästä omasta rauhastakin. Asunnon etsintä käy helpoimmin kotisivujen kautta valitsemalla ensin asuntotyypin, jonka tarjontaa haluaisi etsiä: kerrostalot , rivitalot ja omakotitalot ovat kaikki omilla sivuillaan huonemäärien mukaan järjesteltynä. Kohteita voi hakea myös ”erikoistarpein” kuten lemmikkikohteiden perusteella!

Rantuun henkilökunta osaa auttaa monenlaisissa pulmissa ja kertoa kaupungin palveluista ja antaa vinkin vaikkapa parhaaseen ravintolaan tai opastaa bussireitin markkinoille. (Jokaisessa Rantuun asunnossa on myös heidän kasaamansa  esittelykansio, jossa on kerrottu pääasioita Rantuun asuntojen asuttamisesta. Mutta kansio pitää myös sisällään valtavan paljon hyödyllistä yleistietoa Espanjan kulttuurista aina ruoista postimerkkeihin ja siestasta tippien antamisen kulttuuriin, suosittelen tutustumaan!)

Rantuun kotisivut löydät täältä

Rantuun Facebook-sivut löytyvät täältä ( siellä myös tietoa ja kuvia monista asunnoista)

Asuntosuositus

Viimeisimmälle lomallemme olimme varanneet asunnon meille ennestään aika tutulta sijainnilta, mutta täysin uudesta taloyhtiöstä. Rantuun sivujen asuntohakua käyttämällä olin itse valinnut kerrostaloasunnon, jossa makuupaikat riittivät kolmelle aikuiselle ja kahdelle lapselle ja jonka sijainti oli mainiosti heti rannan ja keskustan tuntumassa. Kun olin hyväksyttänyt asuntovalintani kahdella muulla reissuryhmämme aikuisella otin sähköpostitse yhteyden suoraan Rantuuseen ja tiedustelun asunnon varaustilannetta, jonka olin toki jo ennalta netistä tarkistanut.

Tämä ihana leikkialueellinen ja uima-altaallinen asunto oli todellakin löytö ja sitä voin kyllä erittäin lämpimästi suositella etenkin lasten kanssa matkaaville. Lähin Consum on vain kiven heiton päässä ja lasten kanssa liikkuessa keskustan sekä meren läheisyys ovat tärkeitä tekijöitä.

Talo oli yksi Alegria Realestaten taloista, joita parhaillaankin nousee useille eri alueille Torreviejassa ja sen läheisyydessä. Talo oli erittäin hyvin ja siististi pidetty ja varmasti yksi uusimmista, joissa itse olemme majoittuneet. Siisteys ja tyylikkäät materiaaliratkaisut sekä yleisten tilojen että asunnon pinnoissa olivat ilo mielelle ja tähän asuntoon sekä tämän valmistajan asuntoihin menisin mielelläni uudestaankin. Lämpimästi voin siis suositella omien kokemusteni perusteella tätä asuntoa .

Oletko sinä matkustaessasi enemmän hotelli- vai huoneistoihminen? Koetko valmiin aamupalan ja siivouspalvelun tärkeiksi seikoiksi valinnoissasi vai ajatteletko enemmän budjettia ja joustavuutta? Kerro ihmeessä myös omia suosituksiasi, jos olet sellaisia reissukohteistasi löytänyt!

Lisää Torreviejasta matkailukohteena  löydät tästä tekstistäni .

-Jenni

****

PS! Kaikki kirjoituksen mielipiteet ja kommentit sekä kokemukset ovat minun ja perheeni. Koska yrittäjänä itsekin arvostan palautetta, tahdon sitä myös muille antaa ihan vain palautteen antamisen ilosta. Tämä kirjoitus ei siis ole maksettu mainos vaan täysin vilpitön kiitos- ja palautekirjoitus omista kokemuksistamme 🙂 !

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.