Loma Torreviejassa, asunnon vuokraus kokemuksia

Tekstiä päivitetty 23.1.2023, alkuperäinen teksti vuodelta 2018

Lyhyelle lomamatkalle monesti se helpoin valinta, etenkin lasten kanssa matkustaessa, on hotellimajoitus. Tällöin kaikki palvelu on hyvin lähellä, aamupalat katetaan pääsääntöisesti suoraan pöytään ja apu monenlaiseen tilanteeseen löytyy respasta. Pidemmille, yli viikon matkoille kuitenkin majoitus hotellissa haukkaa aika ison palan reissubudjettia ja muitakin vaihtoehtoja tulee puntaroitua. Meille vuokra-asuntojen hyödyntäminen oman perheen tarpeisiin on osoitteutunut aika täydelliseksi vaihtoehdoksi aikojen saatossa.

Huoneisto- ja vuokra-asuntomajoituksessa meille ehdottoman positiivisia puolia ovat olleet mm. :

+budjetti pysyy maltillisena niin asumisen kuin ruokailuidenkin osalta kun myös ruokaa voi laittaa itse omassa keittiössä tai valita haluamansa pikkukahvilan aamupalalle

+ oma rauha ja tila kaikkina aikoina, perheillekin useamman makuuhuoneen vaihtoehtoja on hyvin tarjolla

+ vapaa liikkuminen eri aikoina

+ sijainti oman toiveen mukaan. Keskustan sykkeessä tai maaseudun rauhassa, molempia vaihtoehtoja ja kaikkea niiden väliltä on tarjolla!

Olemme matkustaneet perheeni kanssa Espanjan Torreviejaan reilun kymmenen vuoden ajan. (Enemmän asiaa Torreviejasta löydät muuten edellisestä tekstistäni täältä ) . Näihin vuosiin on mahtunut reissuja pariskuntana, ystäväporukalla aikuisten kesken sekä lapsiperheenä ihan pienten taaperoiden kuin nyt jo lähes esiteinien kanssa. Kaikkina näinä vuosina olemme käyttäneet majoitukseen samaa palvelua, Vuokrausrantuuta. Yritys vuokraa suomalaisomisteisia asuntoja Torreviejan/Orihuela Costan alueella, asiakaspalvelu ja toiminta tapahtuu suomenkielellä, joten yhteydenpito ja käytännön asiat sujuvat hyvin myös vähän vähemmän kieliä hallitsevalta 🙂 . Tätä nykyä Torreviejan alueella asunnonvälityspalveluita löytyy enemmänkin ja vaihtoehtoja jokaiseen makuun asuntojen osalta löytyy varmasti!

Monet vuokra-asuntojen välitysfirmat kuten Vuokrausrantuu tarjoavat avun ja tuen matkaajalle loman alusta loppuun saakka; lentokenttäkyydit molempiin suuntiin on mahdollista tilata heiltä, he opastavat ja avustavat vuokratun asunnon tai talon käyttöönotossa ja ”asumiseen opettelussa”. He osaavat auttaa monenlaisissa pulmissa ja kertoa kaupungin palveluista ja antaa vinkin vaikkapa parhaaseen ravintolaan tai opastaa bussireitin markkinoille. (Jokaisessa Rantuun asunnossa on myös heidän kasaamansa  esittelykansio, jossa on kerrottu pääasioita Rantuun asuntojen asuttamisesta. Mutta kansio pitää myös sisällään valtavan paljon hyödyllistä yleistietoa Espanjan kulttuurista aina ruoista postimerkkeihin ja siestasta tippien antamisen kulttuuriin, suosittelen tutustumaan!) Vuokrausrantuun välittämät asunnot ovat yksityishenkilöiden omia, joten asuntojen varustustaso ja tyylit myös vaihtelevat sen mukaan. Asuntoja valikoimissa on aina yksin matkaavalle sopivista estudioista isompiin omakotitaloihin, asuntoja löytyy niin keskustan tuntumasta kuin syrjemmästä omasta rauhastakin. 

Tämä kuvissa näkyvä leikkialueellinen ja uima-altaallinen asunto on yksi esimerkki Vuokrausrantuun kautta vuokrattavissa olevista kohteista. Lähin Consum on vain kiven heiton päässä ja lasten kanssa liikkuessa keskustan sekä meren läheisyys ovat tärkeitä tekijöitä. Lämpimästi voin siis suositella omien kokemustemme perusteella esimerkiksi tätä asuntoa .

Oletko sinä matkustaessasi enemmän hotelli- vai huoneistoihminen? Koetko valmiin aamupalan ja siivouspalvelun tärkeiksi seikoiksi valinnoissasi vai ajatteletko enemmän budjettia ja joustavuutta? Kerro ihmeessä myös omia suosituksiasi, jos olet sellaisia reissukohteistasi löytänyt!

Lisää Torreviejasta matkailukohteena  löydät tästä tekstistäni .

-Jenni

****

PS! Kaikki tämän kirjoituksen mielipiteet ja kommentit sekä kokemukset ovat minun ja perheeni. Koska yrittäjänä itsekin arvostan palautetta, tahdon sitä myös muille antaa ihan vain palautteen antamisen ilosta. Tämä kirjoitus ei siis ole maksettu mainos vaan täysin vilpitön kiitos- ja palautekirjoitus omista kokemuksistamme vuosien saatossa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ethän kopioi luvatta!