Olipa hyvä, että tavattiin

Lievestuoreen valokuvaamon palvelut, valmistujaiskuvaus

Valmistujaiskuvaus, rippikuvaus ja ylioppilaskuvaus ajatellaan herkästi kuvaukseksi, joka toteutetaan lähinnä vanhempia, isovanhempia ja sukulaisia varten; jotta on sitten kiitoskorttiin laittaa kuva. Onneksi tämä kuvaus on paljon, paljon muutakin ja etenkin nykyään myös kuvattavalla itsellään on omia toiveita kuvien suhteen. Kuviin voidaan tuoda lisämerkitystä vaikkapa kuvauspaikan valinnalla tai tuoda kuviin jokin tärkeä elementti kuten rakas instrumentti, kulkine, mikä tahansa harrastus tai vaikka lemmikki. Monesti tallennetaan ns. kiitoskorttikuva, joka on se perinteisempi lakki päässä tai ruusu kädessä otettu kuva, mutta tämän lisäksi otetaan aina myös rennompaa ja erilaista kuvaa lisäksi.

 

Onko nyt sopivaa aika ottaa valmistujaiskuvat?

Vaikka viimevuodet ovat olleet erikoisia pandemian vuoksi, monet valmistujaisjuhlat ovat siirtyneet  pidemmälle kesää tai syksyä ja juhlia ehkä on vietetty hiukan pienemminkin kuin normaalisti. Niin silti vallitseva tilanne ei kuitenkaan millään tapaa mielestäni poista näiden virstanpylväiden tärkeyttä ja merkityksellisyyttä tai laadukkaiden muotokuvien tärkeyttä. Jokainen valkolakin kotonaankin päähänsä painava, jokainen rippikoulun käynyt ja ammattinsa hankkinut on tehnyt ihan yhtä suuren, ellei jopa suuremmankin työn kuin aiemmin ”normaalioloissa”. Valokuvat ovat asia, joka muistuttaa tästä hetkestä myöhemminkin ja kruunaa tämän valtavan aherruksen ja sen myötä saadun palkinnon; valmistumisen.

Viimevuosina valmistujaiskuvaukset ovat levittäytyneet pitkin kesää; osa perheistä on toivonut kuvat ehdottomasti nyt alkukesästä ja osa vasta pidemmällä kesää kun säät lämpenevät ja luonto herää enemmän. Tämän vuoden ehdottomasti parhaina puolina itse koen, että kuvaukset saadaan toteuttaa ilman kiirettä; kenenkään ei tarvitse rientää kuvauksista suoraan juhlaan tai pelätä jumittuuko auto ruuhkassa kaupunkiin. Tämä poistaa paljon myös kuvattavien paineita ja tilanteessa on varmasti entistä helpompi rentoutua ja mennä rauhassa tilanteen mukaan. Koko perheellä on myös mahdollisuus osallistua kuviin halutessaan mukaan, sillä kenelläkään ei ole tarvetta kiirehtiä ottamaan vieraita vastaan juhlapaikalle tai valmistella kakkuja kahvipöytään.

 

 

Missä valmistujaiskuvaus toteutetaan ja mitä kuvaushinta sisältää?

Valmistujaiskuvaus voidaan toteuttaa studiossa tai toivomassasi miljöössä esimerkiksi kotona tai sovitussa ulkolokaatiossa. Valmistujais- ja ylioppilaskuvia on vuosien saatossa otettu niin pellolla, metsässä, omenatarhassa kuin parkkihallissa ja vanhassa autiotalossakin. Kuvausmaksu sisältää kuvauksen, ennakkosuunnittelun sekä koevedokset kuvaamollani kuvauksen jälkeen. Koevedoksista pääsette valitsemaan suosikkikuvat, joista teemme valokuvia ja muita kuvatuotteita toiveidenne mukaisesti. Tilattavat kuvat hinnoitellaan erillisellä kuvahinnastolla, jossa tuotevalikoimaa on valokuvista ja kiitoskorteista aina tauluihin ja kuvakirjoihin.

Kuvaukseen on hyvä varata noin tunti kiireetöntä aikaa, toisten kanssa saamme kuvauksen valmiiksi puolessa tunnissa ja toisten kanssa kuvaukseen menee lähemmäs tunti, tärkeää kuitenkin on että aikaa on varattu riittävästi, jotta kiire kuvaushetkestä jää pois. Voit ennalta kertoa minulle toiveitasi tai ajatuksiasi kuviin liittyen tai ainakin kertoa jo vaatetuksestasi; millainen asu sinulla kuvissa tulee olemaan ja otatko mukaan muuta kuten ylioppilas- tai ammattilakin tai kukkia. Kuviin on aina mahdollista sovittaa mukaan myös harrastevälineitä tai eläimiä, muistat vain kertoa ennalta mitä kaikkea kuviin tulisi mahduttaa. Autojen ja mopojenkin kanssa on kuvattu monet kuvat 🙂 .

Voimmeko ottaa perhekuvan samalla?

Ehdottomasti! Perhekuvaus on mahdollista ja järkevääkin yhdistää valmistujaiskuvaukseen, sillä näin  samalla kertaa saadaan tallennettua kahdet kuvat. Kun kuvia otetaan myös perheestä, on kuvausaikaan hyvä varata esimerkiksi kuvauksen loppupäähän hiukan lisäaikaa ja näin ehditään tallentaa kiireettömästi koko perhe valmistuneen kanssa yhdessä. Kuvauspaikka perheen kanssa voi olla sama tai eri, kuin yksilökuvissa. Autan mielelläni sopivan kuvauslokaation valinnassa!

Valmistujais- yo- ja rippikuvauksen hinta ja lisätiedot täällä

AJAN VARAAMINEN VALMISTUJAISKUVAUKSEEN:

Valmistujaiskuvaan, rippikuvaan ja ylioppilaskuvaan voit varata ajan netin ajanvarauksen kautta tai soittamalla/laittamalla sähköpostia  (puh. 044 9721372, sposti [email protected]) . Kuvausaikoja valmistujais- ylioppilas- ja rippikuvauksille on pitkin kesää niin arkeen kuin viikonloppuihinkin.

Jos haluat ostaa valmistujaiskuvauksen lahjaksi, voit tilata lahjakortin niinikään nettiajanvarauksen kautta tai spostilla, soittamalla tai piipahtamalla valokuvaamollani. Lahjakortin summa on vapaasti päätettävissäsi eli voit ostaa sen itse päättämällesi arvolle.

Toivottavasti nähdään valmistujaiskuvauksissa tänäkin vuonna!

-Jenni

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.