Olipa hyvä, että tavattiin

LIEVESTUOREEN VALOKUVAAMON PALVELUT, LAPSIKUVAUS

Millainen on lapsikuvaus ja mitä se sisältää?

Lapsikuvaus terminä yhdistetään useimmiten 1-v kuviin. Yksivuotiskuvaus onkin hyvin perinteinen aika tallentaa lapsen olemus ilmeineen ja vekkuleine kujeineen. Tässä kohtaa lapsi ei enää ole vauva, vaan jo ihan omatoiminen olento joka tekee, touhuaa ja päättääkin asioita ite. Toisaalta kuitenkin vielä niin pieni ja aito, että hetkien ja aitojen ilmeiden ja asentojen tallentaminen on mahdollista. Harva yksivuotias vielä osaa tai kokee tarvetta poseerata (paitsi pieniä hetkiä, jolloin yleensä esitellään ne kaikki taidot josta tiedetään muiden ilahtuvan 😉 ) .

Lapsi- ja sisaruskuvauksissa etenemme aina lapsen ja pienimmän kuvattavan ehdoilla. Pidämme tarvittaessa taukoja ja myös tutustumiseen käytetään rauhallista aikaa kuvauksen alussa jos tilanne tuntuu erityisen jännittävältä. Lapsikuvaajana olen erittäin heittäytyvä ja kuvauksissa luultavimmin näet minut niin möyrivän lattialla kuin hyppivän sammakkona pitkin poikin. Rakastan olla lapsen tasolla ja eläytyä hetkiin, lapsikuvaukset ovat aina rentoja hassutteluja ja ujompienkin lasten kanssa löydämme yhteisen sävelen sopivan lämmittelyajan jälkeen.

Hyvää ja rentoa mieltä pyydän aina myös aikuisien pakkaamaan mukaansa kuvauksiin; jokainen lapsi on yksilöllinen ja vaikka hän kotona käyttäytyisi jollain tavalla, on kuvaustilanne usein uusi ja erikoinen ja tällöin lapsi voi toimia ihan  erilailla kuin arjessa. Kannustavalla ja rennolla otteella kuitenkin saamme pienistä tyypeistä aina eniten irti, hymyt tulevat jos ovat tullakseen ja useimmiten spontaanit kikatukset tulevat juuri silloin kuin niitä vähiten odotetaan. Ja kuva, se voi olla erityisen hyvä ja lapsen näköinen vaikka siinä ei olisi hymyn häivettäkään!

Kannustan perheitä tallentamaan lapsia myös 1-v kuvien ulkopuolella. Ensimmäisen vuoden ja rippikoulun välillä tapahtuu aika paljon, vaikka tältä väliltä ammattilaisen ottamat valokuvat koulukuvia lukuunottamatta monesti jäävätkin ottamatta. Jokainen ikävuosi kasvavan lapsen elämässä on ainutlaatuinen ja erityinen; harrastukset ja kiinnostuksen kohteet muuttuvat ja lapsen persoona muotoutuu vuosi vuodelta.

Lapsikuvaus voidaan totuttaa studiossa tai miljöössä, vaikka molemmissakin. Useimmiten pohditaan paikkoja ja puuhia joissa lapsi viihtyy ja kannustankin tuomaan mukana omia leluja tai muita tärkeitä asioita, joita lapsen kuviin haluttaisiin mukaan muistuttamaan käsillä olevasta ikävaiheesta. On mahtavaa katsoa vanhoista kuvista, mikä on ollut lapset lempivaate tai  -lelu minäkin ikävuonna!

LAPSIKUVAUKSEN HINTA JA LISÄTIEDOT TÄÄLTÄ

Yhden hengen kuvauksissa keskitymme lapseen, yhteen kuvattavaan yksin. Jos lapsikuvauksen yhteydessä halutaaan ottaa myös sisarus- ja/tai perhekuvia on sekin mahdollista. Tällöin kuvissa keskitytään jokaiseen kuvattavaan yksilöinä sekä kaikkiin yhdessä. Esimerkiksi perhekuvauksen yhteydessä voimme siis tallentaa yksivuotiskuvat, 8-vuotiskuvat, sisaruskuvat, perhekuvat ja vanhempien pariskuntakuvatkin samalla. On monenlaisia variaatioita, joita voimme tallentaa ja etenkin useamman hengen kuvauksissa suunnittelemme ja päätämme jo ennalta mitä kuvataan ja missä järjestyksessä.

 

Kuva: Anssi Lepikko

Ajan varaaminen lapsikuvaukseen:

Lapsikuvauksen voit varata netin ajanvarauksen kautta tai soittamalla/laittamalla sähköpostia  (puh. 044 9721372, sposti [email protected]) . Lapsikuvaus on yhden hengen kuvaus, netin ajanvaraukesta löydät sen tällä nimellä. Jos haluat ostaa lapsikuvauksen lahjaksi, voit tilata lahjakortin niinikään nettiajanvarauksen kautta tai spostilla, soittamalla tai piipahtamalla valokuvaamollani. Lahjakortin summa on vapaasti päätettävissäsi ja autan mielelläni sopivan paketin suunnittelussa lahjansaajalle. Valokuvauslahjakortti on mieluisa ja ajaton lahja esimerkiksi kummilapselle tai lapsenlapselle!

 

 

 

 

Tervetuloa kuvauksiin, nähdään!

-Jenni

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.