Olipa hyvä, että tavattiin

Vappu

Vappu on vuosittain 1. toukokuuta vietettävä enimmäkseen länsimaalainen kansainvälinen juhlapäivä ja monissa maissa yleinen vapaapäivä. Se on kevään loppupuolen juhlapäivä sekä kansainvälinen työväen juhlapäivä. Suomessa vapunpäivää aattopäivineen vietetään työväen, ylioppilaiden ja kevään karnevaalijuhlana. (Wikipedia 28.4.2017)

 

Mitä teille vappu merkitsee ja tarkoittaa, kuinka se näkyy arjessanne? Minä muistan vapun vahvimmillaan lapsuudesta; mummolan pikkuteillä juostiin serpentiinin kera autoja koristellen, syötiin nakkeja, mummon tekemiä munkkeja ja simaa. Vappu oli aina hauskaa aikaa, sai nähdä lapsia ja aikuisia pukeutuneina, iloisina, hassuttelevina.

 

Vapusta muistan myös Tivolin, joka on tainnut joka vuosi useamman vuosikymmenen pysähtyä Jyväskylässä vappukansaa viihdyttämässä. Tivoli taisi omassa elämässäni ”kuumimmillaan” olla, kun olin teini. Vapputivoliin oli pakko päästä kavereiden kanssa. Muistan yhdenkin vuoden, kun olin tivolissa uudessa valkoisessa collaripaidassani. Niin hieno paita, joka sitten värjäytyi puoliksi pinkillä värillä, kun vesisade yllätti juhlakansan ja vaaleaan hiukseeni laitettu pikaväri päättikin valua vesisateen kera olkapäille. Nyt naurattaa, voin sanoa että silloin ei.

Mitä enemmän vanhenen, sitä enemmän koen, että vappu ja sen juhliminen on jotenkin jäänyt. Useimmiten tätä nykyä juhla vietetään perheen kanssa kotona, ilman sen suurempia ohjelmanumeroita. Anoppi paistaa maailman parhaita munkkeja ja niitä syödessä menee niin vappu kuin sen lähipäivätkin. Tietyllä tapaa kaipaan lapsuuden ja nuoruuden vappua, toisaalta taas olen hyvinkin onnellinen siitä, ettei kukaan pakota minua pukeutumaan hassusti tai pyörimään pienissä siidereissä kaupungilla 😉 .

Tänävuonna vappua edeltävän viikonlopun vietän töissä, paikallisessa vapputapahtumassa kuvaten. Mutta ehkä yllätänkin perheeni serpentiinillä ja hassuilla puvuilla sitten maanantaina! Toivon, että ovat iloisella hassuttelumielellä, eikä lopputulos ole se, että nakkeja syödään mykkäkoulua viettäen possupuvun puolikkaat päällä 😀 .

Mukavaa vapun aikaa!

-Jenni

 

Ps..Olethan osallistunut jo Facebookin puolella 100€:n valokuvauslahjakortin arvontaan? Jos et, osallistu pian sillä aikaa on vain 30.4.2017 saakka 🙂 ! Klikkaa Facebookiin tästä.

One Response

  1. Kivoja kuvia! 🙂 Mulla ei ole vapusta mitään kummempia muistoja eikä se ole koskaan ollut mulle mikään juttu. Sima ja munkit tietysti maistuu 😀 Tänä vuonna vietän (toivottavasti) vikaa opiskelijavappuani, joka ei kyllä mulla ole läheskään niin railakas kuin monilla muilla… 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *