Olipa hyvä, että tavattiin

Vainnainen

Yhteistyössä: Feel Vegas

 

Minä olen vahva nainen.

Vahvuuteni ei millään tavalla liity fyysiseen vahvuuteen, sillä puolella vahvuutta ei taida löytyä nimeksikään. Mutta henkisesti, mieleltäni ja periaatteiltani olen vahva. En koe, että on olemassa mitään, mitä en voisi tehdä siksi että olen heikko ja etenkään siksi että olen nainen. Saati sitten koska olisin vainnainen. Vainnaisia ei meilläpäin ole, eikä perheessämme asu, ei nyt eikä vasta. En ole opettanut omille lapsilleni, että naiset olisivat heikkoja tai että naiset eivät pystyisi. Samaa muistutan myös itselleni päivittäin. Minä pystyn. Ja jos en pystyisikään, ei se johdu siitä että olen nainen.

Allekirjoitan mieheni monesti pilke silmäkulmassa antaman kommentin siitä, että sisälläni asuu pieni feministi. Varmasti asuukin, vaikka toisaalta pyrin aina katsomaan asioita suht sukupuolineutraalisti. Silti ärsyynnyn siitä, että naisen euro ei ole euro. Ja siitä että edelleen naisia tytötellään jopa ylemmissä tehtävissä. Pyrin kuitenkin ärsytyksen sijaan keskittymään asioihin, joihin voin itse vaikuttaa suoraan ja joiden kautta minä voin osoittaa itse olevani vahva ja opettaa samaa ajattelua myös omille jälkeläisilleni. Minä olen vahva, itsenäinen päätöksentekijä. Minä voin olla ylpeä omista saavutuksistani ja minä voin tehdä omia päätöksiä. Minä uskallan ajatella omilla aivoillani, enkä jätä asioita tekemättä koska olen vainnainen.

Minä voin olla automekaanikko tai insinööri, voin olla poliisi tai lääkäri. Voin olla lakimies tai talonmies. Voin olla luonteeltani herkkä tai vahva, voin itkeä, voin nauraa, voin kaivata ja rakastaa. Voin laittaa punaa huuliin ja rientää kaupungille juomaan kuohuviiniä, voin laittaa nahkarotsin niskaan ja asettua mukavasti autotallin sohvalle juomaan olutta. Molemmat ovat ihan yhtä oikein. Tärkeintä on, että minä tiedän kuka olen ja mitä haluan.

Viikon päästä naistenpäivänä aion olla vahva nainen ja opetella uuden taidon. Taidon, joka meidän perheessämme kuuluu mieheni osaamisalueeseen. Aion opetella taidon, jossa häviän aina ja aion opetella voittamaan. Aion laittaa itseni kauniiksi ja tarjota itselleni peli-illan parhaassa seurassa Jyväskylän Feel Vegasissa Ladies Only pokeriturnauksessa. Toivon, että itseäni viisaammat saavat minulle opetettua pokerikoulussa pokerin salat ja turnauksen jälkeen voin palata kotiin (ainakin henkisesti) rikkaampana! Tulehan nykäisemään hihasta, jos sinäkin tapahtumaan suuntaat, vertaillaan sitten vaikka kynsilakkojen värejä muina vainnaisina 🙂 .

-Jenni

Kaupallinen yhteistyö: Feel Vegas Jkl

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *