Olipa hyvä, että tavattiin

Uskallatko sinä elää unelmaasi?

On maagista, miten hyvä olo tuo ulkopuolelle saakka näkyvän tyyneyden. Sen että näytät kuin olisit kotonasi vaikka olisit mitä vaikeimmassa tilanteessa, kun vierelläsi vain on oikea ihminen ja tiedät sen. Ihan ensikohtaamisesta saakka tämän parin kohdalla on kaikki ollut jotenkin kovin selkeää. Näin tämän pitää olla, näin tämä kuuluu. Suuri luotto herää nähdessä tuon parin keskinäisen katseen, joka huokuu tyyneyttä, rauhaa ja varmuutta. Se kertoo, että tämä handlataan ja tämä hoidetaan yhdessä. Silloinkin, kun ei ole harmainta hajuakaan siitä mitä ollaan tekemässä niin siitä varmasti yhdessä selvitään.

 

Kun pappi kirkossa sanoi parin kertoneen elävänsä unelmaansa, minä ja varmasti moni muukin pysähtyi. Pysähdyin siihen hetkeen ja lauseeseen ajallisesti vain silmän räpäyksellä mutta se jäi mieleeni koko päiväksi, mietin asiaa vielä yöllä pois juhlista ajaessanikin. Varmasti moni pari ja perhe todellisuudessa elää unelmaansa, mutta se että uskallat sen ääneen sanoa, onkin toinen juttu. Kel onni on se onnen kätkeköön sanoi Eino Leinokin. Älä turhaan ilakoi jos asiat ovat hyvin. Miksi? Miksi vähätellä sitä mitä on saavuttanut? Jos olet tehnyt töitä työuran eteen ja saavuttanut jotain hienoa, on siitä oikein iloita. Myös parisuhde ja perhe vaativat työtä ja yhteistä rakentamista. Ja jos parisuhteessa olet siinä pisteessä, että koet palasten olevan kohdallaan, uskalla iloita siitä. Uskalla olla ylpeä ja kertoa kaikille, että elämäsi on hyvin. Sinä riität, minä riitän ja me olemme yhdessä juuri sopivasti. Emme liikaa, emmekä liian vähän. Sopivasti.

  

Minulle jää jokaisesta hääparistani ja hääjuhlasta muistijälki. Sellainen jälki, josta muistan parin aina, sellainen jälki jota välttämättä kukaan muu ei ole edes huomioinut mutta minulle se kertoo parista ja muistuttaa heistä. Joskus se muistijälki kumpuaa jostain hääjuhlan valokuvasta, joskus se on tuoksu, tunne, maku tai kuultu asia. Se voi olla musiikkikappale, se voi olla sulhasen letitetyt hiukset, se voi olla kuoron esitys kirkossa, se voi olla morsiamen tennarit tai erityisen makuinen kakku. Monesti se on aisteihin tai tunteisiin vetoava asia. Se on ilo, ylpeys tai onni jota tunnen lopulta aika tuntemattomistakin ihmisistä.

Tämän parin kohdalla se muistijälki on unelman eläminen. Tee elämästäsi unelma, jota on mukava elää harmainakin päivinä. Ja elä sitä, elä sitä täysillä.

-Jenni

2 Responses

  1. Ihana pari, ihanat kuvat ja tarina <3 Jenni, olet mahtava – paneudut ja eläydyt hetkiin täydellä sydämelläsi!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.