Olipa hyvä, että tavattiin

Tyylimatka jatkuu

Kaupallinen yhteistyö: Riikka Paatola

Tekstiä päivitetty 04/2019: Riikka toteuttaa myös värianalyysejä tätä nykyä yrityksensä Puotilan kautta. Puotila Vaajakosken kotisivut päivitetty linkkeihin!

Kirjoitin edellisessä tekstissäni ensituntemuksia kohtaamisesta pukeutumisen ammattilainen Riikka Paatolan kanssa. Riikan kanssa olimme jo ennalta sopineet, että oman värianalyysini jatkoksi seuraa myös tyylianalyysi ja ostosapupalvelu. Halusin siis Riikalta kokonaisvaltaisen pukeutumisneuvonnan, jotta pääsen myös käytännössä näkemään mitä minun kannattaisi pukea, että miltä värit ja mallit livenä näyttävät.

Toinen tapaamisemme alkoi kahvilassa, jossa istuimme hetkeksi alas ja Riikka esitteli minulle kasaamansa tyylioppaan. Siinä oli yhteenveto vartaloni mallista ja minulle suositeltujen vaatteiden mallista. Koko opas oli printattuna, jonka sain myös itse mukaani.

Kahvihetken jälkeen suuntasimme myymälöihin. Riikka oli jo ennalta käynyt tutustumaan tarjontaan ja katsonut valmiiksi vaatteita, jotka sopisivat minulle. Nyt vuorossa oli sovitus. Katselin Riikan määrätietoista etenemistä myymälässä ja kuuntelin kommentteja ja perusteluita siitä, miksi juuri tämä vaate sopisi minulle. Vaaleanpunaisimpien ja keltaisimpienkaan tuotteiden kohdalla en hätääntynyt, sillä tiesin että Riikka tietää mitä tekee. Sovituksia teimme kaikkiaan kolmessa eri liikkeessä ja saatu oppi oli kyllä korvaamatonta. Hyvien värien ja mallien lisäksi kokeilimme tarkoituksella myös muutamaa ei sopivaa ja ero oli kyllä hyvin selkeä.

 

Kokonaisuutena koen, että tämä palvelu oli itselleni juuri niin hyödyllinen kuin olin ennalta toivonut. Sain Riikalta valtavan paljon vinkkejä ja apua sekä tukea oman vaatekaappini kasaamiseen. Vaikka oman kaappini pohja ei juuri lähtötilanteesta muuttunutkaan, nyt tiedän mitä voin sinne tarpeen tullen lisäksi hankkia. Oli myös aika lohdullista tajuta, että malleiltaan jo nyt omistamani vaatteet pääsääntöisesti ovat sitä mitä minulle suositeltaisiinkin.

Uskon, että ammattilaisen pukeutumisneuvonta on hyödyllinen sekä muutoksen kynnyksellä olevalle; kotoa töihin palaavalle, opiskelijasta työelämään siirtyvälle mutta myös ihan tavalliselle normaalia jo tasaistakin arkea elävälle joka vain haluaa selkeyttä omaan kaappiinsa. Voit olla hyvin hukassa oman tyylisi kanssa tai hyvinkin tietoinen siitä, ammattilaisen avulla vältät kuitenkin hutiostot nyt ja jatkossakin. Tämän jälkeen kaappiin tuskin seilaa vaatteita, joiden huomaat kotona olevan sellaisia joita et käytä muttet ymmärrä miksi.

Oletko sinä koskaan miettinyt ammattilaisen palvelua oman tyylisi vahvistamiseen?

 

-Jenni

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *