Olipa hyvä, että tavattiin

#tyttöjenpuolella

Neiti takkutukka, lumpeenkukka, kompuroiva raitasukka
Laulaa kolikoita hattuun
Laulaa kuninkaista, sotilaista, liisoista ja ihmemaista
Ja siitä kuinka sattuu

Ujonlainen keijukainen, asioistaan vaitonainen
Kaukaa kyyneleensä kiertää
Yksinäinen, päältä jäinen, rakkaudessa kerjäläinen,
Kengät kuljettaa ja hiertää

tytto-jenoradesign

Minä, kuten varmasti jokainen muukin äiti, olen #kiitollinensiunattuonnellinen tästä omasta pienestä tytöstäni (kuten pojastakin tottakai) . Tunne, kun pidät sitä omaa pientä ihmistä sylissäsi ensimmäisen kerran, on sanoin kuvaamaton. Tiedät että olet vastuussa siitä ihmisestä koko lopun elämääsi. On mahdotonta selittää kellekään sitä onnea ja epätoivoa, jonka vanhemmuus saa aikaan: välillä sitä tuntee olevansa paras ja välillä maailman huonoin. Tämän saman varmasti tietää ja allekirjoittaa jokainen vanhempi.

Minulle kaikkein tärkein asia perheessä on turvallisuus: se, että jokaisen perheenjäsenen on hyvä ja turvallinen olla. Jokainen on yhtä arvokas ja iso palanen tätä kokonaisuutta, jota perheeksi kutsutaan.

Tänään vietetään kansainvälistä tyttöjen päivää. Päivää, jonka tarkoitus on muistuttaa tyttöjen kaikkialla maailmassa kohtaamasta syrjinnästä. Päivä on myös juhlapäivä nostaen esiin tyttöjen voiman sekä mahdollisuudet.

Tyttöjen päivää on vietetty vuodesta 2011 ja sen päivän alla tänään vuonna 2016 kampanjoidaan tyttöjen puolella lapsiäitiyttä vastaan. Jos sinäkin koet, että jokaisella tytöllä on oikeus päättää tulevaisuudestaan, ota ihmeessä tänään hetki aikaa ja käy lahjoittamassa esimerkiksi Plan Internetionalin kautta hyvän asian tukemiseen. Pienikin apu on varmasti tarpeen.

 

-Jenni

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *