Olipa hyvä, että tavattiin

Työvaatteet

Oli ihan pakko ottaa tämä aihe puheeksi nyt, kun se on taas monella tavalla ajankohtainen. Nimittäin työvaatteet. Todellisuushan on, että näin kotona työskennellessä sitä tulee heiluttua yleensä tavallisissa kotivaatteissa, eikä laittautumiseen aamuisin tule käytettyä liiemmin aikaa. Täällä tuskin kukaan ulkonäköä on arvioimassa?

papu1 Mutta joskus pitää käydä ihmisten ilmoillakin ja silloin on oltava vähän edustavampi. Silti edelleenkin yksi tärkeimmistä ominaisuuksista vaatteissa minulle on mukavuus. Etenkin kuvatessa tärkeää on joustavat ja rennot vaatteet, niin että saa rauhassa retkua ja loikkia ympäriinsä. Jokainen joskus kuvia ottanut tietänee, että mitä hankalampi asento, sitä parempi kuva on todennäköisesti lopputulos. Mutta sitten samalla niiden vaatteiden pitäisi kuitenkin olla siistit ja hyvännäköisetkin. Vähän haastava yhtälö? Yhdeksi ehdottoman tärkeäksi asiaksi mulle vaatteissa on muodostunut myös hyvät taskut. Etenkin liikkuvilla kuvauskeikoilla kuten häissä mulle on todella tärkeää, että saan tavaraa taskuihin (ilman, että niitä tarvitsee keräillä kirkon portailta tai juhlapaikan aulasta).

Koska mielellään suosisin aina monikäyttöisiä ja käteviä vaatteita, olen aika vahvaksi vaatekaapin osaksi löytänyt mekot ja tunikat. Nämä yhdistettynä oikeasti toimiviin taskuihin onkin sitten vähän suurempi ongelma. Viimekeväänä metsästin kesän häihin sopivia mekkoja: siistejä, kauniita, viileitä ja taskullisia. Pakko sanoa, että etsintä meinasi yltyä piinaavaksi: aika harvassa virityksessä yhdistyivät kaikki ominaisuudet (tai sitten en vain osannut etsiä). Viimein bongasin Marimekon liikkeestä jopa kaksi mekkoa, jotka molemmat varastivat sydämeni ja sitä myötä päätyivät myös vaatekaappiini: Papu ja Ujuma-mekko Pikku Suomu –kuosilla.marimekko1jd

Yksi yritys, jonka valikoimasta olen jo nyt löytänyt paljon vaihtoehtoja arkisiin työkeikkoihin on Ommellinen. Sen lisäksi, että valikoimasta löytyy ihania kaulustunikoita, löytyy sieltä jopa hupullisia tunikoita eli hupparitunikoita! Vaihtoehtoja löytyy sekä ”helpoissa” yksivärisissä väreissä että kuvioiduissa kuoseissa. Ja tottakai tunika kaipaa aina ystäväkseen makeita leggingsejä ja myös näitä Ommellisen valikoimasta löytyy. Myös tämä yritys alkaa vasta tulla minulle tutuksi, joten innolla ja jännityksellä odotan mitkä tuotteet vielä ehtivät sydämeni viedä.

https://jenoradesign.com/dev/wp-content/uploads/2016/02/20150928-IMG_8341.jpg
Kuva:Ommellinen

Ehkä yksi suurimmista ja tärkeimmistä yhteisistä asioista kahdella yllämainitulla yrityksellä on paikallisuus. Tuotteiden valinnassa ainakin omaa ostopäätöstä suuresti helpottaa kun miettii tuotteiden alkuperää ja sitä, että tuotteesta oikeastikin lopulta hyödyn ja kiitoksen saa suoraan tekijä. Millaisia vaatteita sinä suosit? Löytyykö itseltäsi joku ehdoton kestosuosikki, mitä ilman et voisi enää tulla toimeen? Tuoko työsi tai harrastuksesi erikoisia vaatimuksia vaatetuksen suhteen?

-Jenni

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *