Olipa hyvä, että tavattiin

Sinulle, asiakas

Käytän paljon työssäni ja puhuessani työstäni sanaa asiakkaat. Neutraalia ja hienovaraista, aika anonyymiäkin sanaa asiakkaat. Pakko sanoa, että asiakkaiden sijaan haluaisin kuitenkin kovasti puhua ihmisistä, puhua elämistä, tarinoista joita kohtaan. Pystyä kertomaan teillekin, kuinka pakahdun onnesta näiden ihmisten, asiakkaiden, puolesta tai kuinka pystyn lähes käsin koskettamaan myös ne surun hetket jos työni sellaisen äärellä on ajankohtainen. Ja kuinka heistä, asiakkaista, valtavan monesta tulee herkästi ikäänkuin ystäviä. Ja kuinka monen heistä elämää saan olla seuraamassa vuosia ja nähdä kaikki eri elämän vaiheet.

Nämä asiat tiivistyvät etenkin häiden kohdalla. Haluaisin kovasti pystyä teillekin kertomaan, kuinka paljon rakkautta jokaisessa juhlassa on aistittavissa. Kuinka morsiamen isän kädet tärisevät hänen lähtiessä saattamaan tytärtään alttarille, kuinka sulhasen ääni vapisee jännityksestä sanan tahdon kohdalla tai kuinka sanoinkuvaamattoman otettu morsian on puheessaan häävieraille. Kuinka bestman muistaa ottaa taskumatin käyttöön juuri oikealla hetkellä tai kuinka tanssilattialla jorataan vanhan listahitin parissa illan tunteina. Kertoa kuinka hääparin tyttären juhlasukat unohtuivat kotiin tai kuinka kukkaistyttöjen rannekukkia korjattiin ennen vihkimisen alkua teipin avulla. Kuinka hääpari joskus pitkän, haasteellisen ja vaikeankin taipaleen päätteeksi on saanut toisensa ja kuinka kaikki tuntuu samalla niin uskomattomalta ja niin selkeältä. Ja kuinka suuri onni itselläni on, että pääsen olemaan pala näiden ihmisten yhtä ikimuistoisinta päivää, katselemaan ihan aitiopaikalta kun rakkaus nousee täysin uudelle asteelle. Onneksi valtavan paljon voin kertoa kuvin.

Vaikka yrittäjyys luovalla alalla on aina välillä haasteellista ja on olemassa hetkiä, jolloin hetken miettii että ehkä leivän pöytään voisi hankkia jotenkin helpompaakin tietä. Niin niinä hetkinä mietin näitä ihmisiä, elämiä ja kohtaloita. Mietin sitä, millaisia onnen väreitä ja kyyneleitä toisten, ihan tuntemattomienkin ihmisten rakkaus saa aikaan. Miten näitä asiakkaita, jotka ovat kuitenkin lopulta ihan valtavan paljon enemmän. Silloin ei mikään helpompi tie enää voisi vähempää kiinnostaa. Kaikki on tässä ja nyt, näissä ihmisissä. Kiitos, että olette.

Rakkautta ja onnellisia ajatuksia viikonloppuun!

 

-Jenni

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *