Olipa hyvä, että tavattiin

Säästöä kierrättämällä

Kaupallinen yhteistyö: Colore

 

Säästämisen yksi hienoimpia muotoja on mielestäni kierrättäminen ja vanhan herättäminen eloon uudelleen. Olen vuosien saatossa tehnyt upeita kirppislöytöjä ja pienellä tuunauksella saanut ne uuteen eloon. Joskus hienoimmatkaan jutut eivät tarvitse paljoa rahaa, lähinnä vain hiukan aikaa ja vaivaa. Kun lähdimme ideoimaan yhteistyötä värikkään sisustuskaupan Coloren kanssa, oli minulle itsestäänselvyys että nyt tehdään vanhasta uutta Kollaasiblogien tammikuun säästöteeman mukaisesti

Viisivuotiaamme on aloittanut kovan sisustamisen ihan viimeaikoina ja huoneessa pitäisi järjestystä muuttaa lähes joka viikko. Neiti on kovasti tykästynyt myös tyttömäisiin asioihin ja kovasti taannoin toivoi, että saisi jotain ihanaa kaunista uutta omaan huoneeseensa.

Koska asumme hirsitalossa, jossa seinät ovat valkolakatut ei luovuuttaan pääse maalipinnoilla esittelemään. Tästä itse koen kyllä olevani onnekaskin koska voi sitä maalisävyjen ja tapettikuosien valinnan vaikeutta 😉 ! Kotimme sisustus ja värit koostuvat siis pääasiassa irtoavista asioista; matoista, tyynyistä, verhoista ja erilaisista sisustusesineistä.

Toissavuonna toteutin entisen valokuvaamoni yläkertaan ison taulun kaapista löytyneellä isolla 50*70cm kehyksellä ja Coloren valikoimasta löytyvällä Dutch Painters Dark Blue-tapetilla. Kokonaisuudesta tuli kaunis ja tummansininen näyttävä tapetti oli ihan omiaan rikkomaan tyhjää keltaisen sävyistä seinää sisääntulon yhteydessä.

Tämän tapettikokeilun jälkeen jäi olo, että tällaista olisi kiva kokeilla uudelleen ja nytpä siihen sattuikin mainio aika sekä tilaisuus. Nimittäin mikäpä olisi tyttömäiseen tytön huoneeseen parempiaa kuin Pip Studion ihanan somat tapetit. Sopivan metritapetin etsintä alkoi netissä  , josta Venla itse pääsi valitsemaan suosikkikuosinsa. Suosikki löytyi erittäin nopeasti, Early bird Light Pink oli ehdoton suosikki koska “siinä on tuollaisia kauniita kukkasia ja perhosia”. Myös vaaleanpunainen pohjaväritys ei tainnut olla ainakaan haitaksi 😉 .

Kehykseksi projektiin valikoituivat jo kauan sitten lasinsa menettäneet vanhat Ikean Ribba-kehykset. Vaikka tätä nykyä pääasiassa ostankin kehykseni kotimaiselta Eiri Kehykset Oy:ltä, koen silti tärkeäksi käyttää jo olemassa olevia asioita aina mahdollisuuksien mukaan ennenkuin ostan uutta. Särkyneen lasin hyvä puoli on se, että näin kehys on kevyempi ja sen voi surutta laittaa lastenhuoneessakin oikeastaan mihin kohtaan vain eikä tarvitse pelätä sitä, jos kehys tippuisi hurjimpien leikkien tiimellyksessä.

Ensimmäisenä tapettia mallattiin kehyksen pohjaan ja mitattiin vielä varmistusmitat, vaikka muistinkin vanhan kehykseni mitat hvyin oikein. Yhden metrin metritapetista saisimme kaksi samanlaista kehystettyä tapettitaulua, kolmas kaapeistani löytyvä samanlainen Ribba tulee saamaan Venlan nimiäisvaatteet kehyksiin.

Tapetin mitoitus sattui oikein ihastuttavasti kohdalleen, sillä kerran tapetti puolittamalla ja muutama sentti sivuista poistamalla saatiin juuri pohjapahvin kokoinen arkki.

Miltä sitten näyttää lopputulos? Sitäpä en vielä kerro, sillä samalla kun näytän taulun tulen näyttämään myös muut sen ympärille kasatut taulut, joista yhtä odotellaan vielä saapuvaksi. Molemmat lapseni ovat viimeisen puolen vuoden sisällä päässeet itse päättämään, mitä haluvat olla ja ovat päässeet valokuvaukseen toivomansa teeman mukaisesti. (Tämä projekti on pohjatyötä sille, millaisen uudelaisen konseptin haluaisin myös omille valokuvausasiakkailleni tarjota. Tästä lisää vielä joskus, kun asia on ajankohtaisempi.) Takaisin sisustukseen palatakseni: Venlan omakuva jota kollaasin rinnalle odotamme on tosiaankin aika tyttömäinen, suloinen ja no, pinkki. En malta odottaa että pääsen esittelemään koko yhdistelmän teille!

Sitä odotellessa kerro sinä; oletko  itse innostunut tuunailemaan vanhaa tai saanut muokattua jostain jo melkein pois heittämästäsi jotain ihan uutta 🙂 ?

 

-Jenni

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *