Olipa hyvä, että tavattiin

Rauhallista joulua (ja maailman paras jouluinen jälkkäri)

Jo otsikkokin sen kertoo: rauhallista jouluaattoa!

Kuten  kirjoituksessani täällä kirjoitinkin, niin joulun aikaan tähtään itse totaaliseen rauhoittumiseen. Aloitankin kolmen päivän joululomani nyt ja palaan työn ääreen taas tiistaina 27.12. Jouluruuat tuoksuvat jo uunissa, mieheni on vastannut kinkusta ja äitini tuo päivällä tullessaan rosollin sekä laatikoita. Itse ostamani laatikot lämmitän uunissa ja katan pöydän, muuta en ajatellut hössöttää. Maailman parhaan jälkiruoan teen valmiiksi jääkaappiin, joten sitten maha pullollaan kinkkua ei tarvitse muuta, kuin nostaa jälkkäri pöytään. Maailman paras jälkiruoka muuten on luumurahka ja helpoimmillaan sen voi toteuttaa näin:

2 dl kuohukermaa
250 g maitorahkaa
300 g marmeladia (luumu)

Vatkaa kerma, sekoita joukkoon muut ainekset. Rahka on valmis tarjoiltavaksi heti, mutta voit antaa sen kerätä makua lisää muutaman tunnin jääkaapissa. Yksi herkullisen näköinen variaatio tästä rahkasta muuten löytyi täältä !

Nyt ei muuta kuin villikset jalkaan ja sohvalle odottelemaan ruoka-aikaa. Säätä uhmaten ehkä piipahdetaan ulkona kuravaatteissa (tai sitten ehkä tyydytään vain askartelemaan sisätiloissa takkatulen lämmössä 😉 ) .

-Jenni

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *