Olipa hyvä, että tavattiin

Pienen ihmisen näkökulmasta

Ne jotka JD:tä seuraavat Instagramin ja/tai Facebookin puolella tietävätkin jo, että olen avaamassa pientä valokuvausstudiota helmikuussa. Ja niin tämän kuin aika monen muunkin tilan suunnittelu itselläni lähtee ensisijaisesti lapsista. Vaikka kuvaan niin aikuisia kuin lapsiakin, ainakin itse äitinä koen, että kaikissa tiloissa lasten huomiointi on tärkeää. Aika vähän on asioita tai paikkoja, joissa aikuinen ei pärjäisi, mutta pienelle ihmiselle enemmän kuin normaalia on että mihinkään ei yletä eikä mitään nää eikä oikein viihtyvyyskään ole asteikolla korkeimmassa päässä. Ja yleensä näistä mukavuuspuutteista viimekädessä kärsivät myös aikuiset.

Jd-studio1
Kuvat ja tuotteet: Jollyroom.fi / Musta tuoli Finnish Design shop (Magis Air)

Vaikka toki studioni on lähtenyt ensisijaisesti rakentumaan oikeiden teknisten asioiden perusteella, iso asia kokonaisuudessa toki on myös sisustus, ulkonäkö ja viihtyvyys. Oma mieleni on parempi kun saan työskennellä hyvännäköisessä tilassa ja uskon, että asiakkaatkin mielellään saapuvat tilaan, jossa ainakin pääpiirteittäin kaikki on siistiä ja selkeää. Studiotilani tulee olemaan syystäkin nimeltään Pikkustudio, tilan mitat ja korkeus eivät siis tule olemaan mitkään valtaisan suuret. Tarpeeksi suuret siihen, että kuvaukset mahdutaan toteuttamaan, mutta kuitenkin kompaktit niin, että jokaisen tavaran ja huonekalun hankintaa on pohditava tarkkaan.

 

Jd-studio3
Kuvat ja tuotteet Jollyroom.fi

 

Vaikka etenkin alkuun päämäärä on tottakai lähteä mahdollisimman kevyellä tavaramäärällä liikkeelle sekä rahan, että tilan säästämiseksi, on silti ihan mukava vähän kasata ajatuksiaan ylös siitä toivotusta ja tavoitellusta kokonaisilmeestä minkä ehkä jonain päivänä haluaisi saada aikaan. Normaali sisustajaminä käyttää aika vähän mitään helppoja, turvallisia tai seesteisiä värejä ja sävyjä, mutta studion puolelle haluan tuoda kokonaisuuden, joka käy kaikille. Etenkin kuvissa mahdollisesti näkyvät elementit kuten lelut, kävelykärryt, kankaat ym on tarkoitus pitää hyvinkin yksinkertaisinä väreiltään jotta rekvisiitta ei rajoita kuvan sisältöä tai tyyliä.

Jd-studio2
Kuvat ja tuotteet Ikea / Anttila / Iittala

 

Jos sinulla on lapsia, koetko että lasten huomioiminen erilaisten yritysten tiloissa (julkisista tiloista puhumattakaan) on tärkeää? Herättääkö lapsettomissa tämä ”höösääminen” syviä huokauksia, vai koetteko, että muidenkin edun mukaista on ottaa huomioon myös ne vaahtosammuttimet, jotka eivät vain yletä mihinkään tai viihdy missään ilman apuvälineistöä?

Jotenkin vapauttavaa saada suunnitelmat taas etenemään ainakin näin paperilla (näytöllä?) pienten ideakarttojen avulla! Enää ei puutu kuin toteutus ja tavarat, pienestä on kiinni ;). Onko jollain muulla ajatuksen tai työn alla uusia sisustusprojekteja tai suunnitelmia? Kanssaeläjiä kaivataan.

Jokatapauksessa oikein huimaa torstaita kaikille, kohta on tämäkin viikko taputeltu!

-Jenni

 

 

  1. kuvan tuotteet Jollyroom ja FDS
  2. kuvan tuotteet Jollyroom
  3. kuvan tuotteet Ikea, Iittala

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *