Olipa hyvä, että tavattiin

Olet paras sinä

 

Luovuus

on nautintoa ja naurua.
Naura, kunnes naurat pelkästä ilosta olla olemassa.
Sen jälkeen itke ja hyräile.
Naura niille, jotka haluavat tehdä sinut lyhyeksi:
Ottaa pääsi pois pilvistä ja kiskoa jalkasi irti maasta.
Mitään ne eivät niin pelkää kuin naurua.
Sinun iloinen naurusi on peili
johon kukaan  iloton ei haluaisi katsoa.
Juuri siksi sinun on naurettava,
ja jotta voisit rauhassa
Itkeä ja hyräillä.

Jussi T. Koski & Tommy Tabermann

 

   

Monilla ihmisillä, monesti etenkin meillä naisilla on lähes loputon tarve verrata itseään muihin ja miettiä olenko tarpeeksi hyvä. Olenko tarpeeksi kaunis, viisas, hauska. Teenkö varmasti parhaani töissä, kotona, olenko hyvä ystävä ja riittääkö se? Vähän vähätellään että enhän minä ja tämäkin on vain tällainen.

  

Vaikka itsensä rakastaminen meillä jokaisella lähtee omasta itsestä, voi silti lähipiiri auttaa rakasta ihmistä tuntemaan itsensä riittäväksi ja tarpeelliseksi. Muista puhua, muista kertoa rakastavasi toista silloin kuin hänellä on hetkistä vaikein. Muista kertoa, että näytätpä kauniilta tai sanoa olipa mukava nähdä. Kysele kuulumisia ja muista arjen kiireessäkin muistuttaa, että hänen panoksensa arkeen on varmasti riittävä ja hyödyllinen. Muista kertoa, että hän riittää omana itsenään ja muista se myös itse.

Arjen, pyykkipinojen, lasten harrastusvuorojen ja pihanhoidon lomassa sitä monesti unohtaa itsensä. Unohtaa, että itsekin on huomion arvoinen. Olen tämän vuoden aikana päässyt kuvaamaan taas paljon upeita naisia. Osan yllätettynä, osan suoraan omasta toiveestaan, osan houkuteltunakin. Minä uskon, että jokaisen naisen pitäisi edes kerran elämässään olla kuvattavana ihan yksin. Elää se kokemus, kun kaikki on tehty vain häntä varten ja keskittyä ei tarvitse keneenkään muuhun kuin itseensä. Ja ennenkaikkea nähdä kuvat jälkikäteen, katsoa itseään ulkopuolisen silmin ja tajuta että vau, tältäkö minä todella näytän.

Muistetaanhan, että juuri me olemme parhaita meitä ja upeita jokainen päivä. Uskalletaan olla luovia, hassuja, järkeviä, heittääntyviä, hullaantuneita, arkoja, iloisia omia itsejämme tänäänkin.

Ihanaa viikonloppua!

-Jenni

2 Responses

    1. Kiitos paljon Henna! Bongasin kuvatun uuden mekon Instagramissa ja heti kysyin, lähtisikö hän kuvattavaksi. Todellakin kannatti, tämä oli hauska kokemus varmasti molemmille!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.