Olipa hyvä, että tavattiin

Mitä voisin löytää läheltä?

 

Aamulla puen päälleni Design Pasainin kierrätysfarkuista valmistaman paidan, Kirppisliepeeltä ostetut farkut ja korviin laitan Arpileatherin valmistamat korvakorut. Jalkaan laitan tottakai kotoisasti Visofa-päiväkotien yrittäjän, ystäväni Tuiren kutomat lempivillasukkani.

Käyn taas kerran Lievestuoreen S-marketista ostamassa aamupalatarvikkeet, leivälle Koivulan Savukalaa ja kotimaista kurkkua, aamukahvin keittelen makoisasta vaniljaisesta Ykkösmausteen Lievestuore-kahvista. Tai ehkä saatankin tänään hauduttaa ajan kanssa karhunvadelmateetä ja sujautan mukaan Etelän tilan hunajaa. Leivän perään maistuu makoisa Jyväspakarin aamulla leivottu, leipomolta suoraan noudettu pulla. Matkalla töihin poikkean vielä Päivin pienessä kukkapuodissa hakemassa kukkapiristystä päivään.

Valokuvaamollani Lievestuoreen toimitilat kiinteistössä, ennen ovien avaamista laitan vielä Radiolievestuore:en soimaan, pöyhin Ompelimo Tilkkutäkistä hankitut kevät-tyynyt nätiksi ja asettelen mm. Isoisän puulelut , kotimaiset Eirikehykset hyllyyn valmiiksi odottamaan asiakkaita.

Ja päivän päätteeksi, kun suljen oven kuvaamolla, kirjaan pieneen sähköiseen vihkoon kaikki myynnit ja ostot, jotka sitten kerran kuussa toimitan Tasantilille laskettavaksi. Työpäivän päätteeksi poikkean ehkä Hieroja Minna Niemisen käsittelyssä tai naapurissa Parturi-Kampaamo Saijan luona.  Illalla teen vielä kotona rauhoittavan yinjoogan Hyvinvointivalmentaja Essi Määtän opastuksella etänä. Yrittäjänä tärkein työkaluni kuitenkin loppujen lopuksi olen minä itse ja myös siitä pitää muistaa huolehtia, etenkin nyt.

Mitä sinä voisit löytää läheltä? 

 

*****

Lauantaina 20.3.2021 järjestetään ensimmäinen Lähilauantai. Tämä teemapäivä on nostettu tukeakseen paikallista yrittäjyyttä valtakunnallisesti, tapahtumaa organisoi Suomen Yrittäjät.

”  Ensimmäistä kertaa järjestettävän tapahtuman tarkoitus on kannustaa ostamaan paikallisilta yrittäjiltä ja samalla muistuttaa kuntavaalien alla siitä, että ei ole kuntia ilman yrityksiä.”

 

Minä kovasti toivon, että jokainen lauantai olisi lähilauantai. Tai että jokainen viikko olisi välittämisen viikko. Jokainen meistä tarvitsee tuuppausta eteenpäin joskus, nyt ne tuupattavat ovat yrittäjät ympärillämme. Pienelläkin päätöksellä on näinä aikoina iso vaikutus, jos voit siis itse päättää, tee päätös lähelle. Tilaa kotimaisesta verkkokaupasta ulkomaisen sijaan, suosi lähellä tuotettua ruokaa, kommentoi tai jaa paikallisen yrittäjän päivitys sosiaalisessa mediassa tai nosta tippunut mainos takaisin ilmoitustaululle. Kehu, suosittele, arvosta, näytä että välität. Mekin välitämme sinusta.

 

-Jenni

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.