Olipa hyvä, että tavattiin

Mistä tietää, että on syksy?

 

Puut vaihtavat väriään, ilmassa tuoksuu etenkin aamuisin syksy. Syksyn merkkejä on helppo havainnoida luonnosta ja lämpötiloista, mutta mistä muusta tietää että on syksy? Omat varmat syksyn merkkini:

syksy-jenoradesign2

Tekee mieli tuunata, värittää, askarrella, sisustaa ja uudistaa.

Aina kesän vaihduttua syksyyn, kun sisällä tulee vietettyä enemmän aikaa, koittaa se hetki kun vihdoin tulee katsottua ajatuksen kanssa, miltä siellä sisätiloissa näyttää. Yleensä ei kovin hyvältä. Kesän jäljiltä sisustusasiat ovat vähän niin ja näin ja syksyyn kaipaa jo jotain uutta. Uutta sävyä verhoihin ja mattoon, huonekalutkin kaipaisivat ehkä pikkutuunausta. Huoneiden järjestystä voisi vaihtaa tai ainakin huonekalujen paikkaa? Jokin uusi taulu nyt ainakin seinälle.

Kun aikaa vietetään enemmän sisällä, myös sisäpuuhat lisääntyvät ja niinpä etenkin lasten kanssa on keksittävä ihan uudenlaista tekemistä. Askartelu- ja maalausvälineet kaivetaan kaapista ja taideteoksia seinille syntyy kovaa vauhtia.Olen tainnut aiemminkin myöntää olevani askartelija paskartelija ja todellakin, syksy tuo tullessaan ihanasti aikaa esimerkiksi paperikalenterin värikoodaukseen, kuvittamiseen ja koristeluun.

Tekee mieli samoilla, haahuilla ja kierrellä luonnossa, ihmetellä vähän kaikkea.

Vaikka aikaa syksyllä tulee vietettyä jo enemmän sisällä, on silti kokoajan pieni polte ulkoiluun sillä tietää että koska vaan voi olla se viimeinen kaunis, lämmin ja aurinkoinen syyspäivä. Luonto on ihan parhaimmillaan syksyllä, näin väitän.

Tekee mieli leipoa, säilöä ja keräillä.

Omenat, puolukat, luumut, kirsikat.. Piirakat, hillot, mehut, soseet.. Ei syksyä ilman omenapiirakkaa. Kyllä te tiedätte.

 

syksy-jenoradesign

Tekee mieli matkustaa.

Aina. Ihan aina. Siinä on mulle kaikkein paras syksyn merkki: alan muistella vanhoja reissuja ja kaivata muille maille. Syksy on omista reissuajankohdista yleisin ja rakkain, useimmiten mahdolliset lomailut koko perheen voimin järjestämmekin syksylle/alkutalvelle. Moni maa ja kaupunki on mielestäni parhaimmillaan juuri syksyllä, nimenomaan silloin kuin suurimmat turistisesongit ovat ohi.

Tekee mieli uudistaa ja uudistua, parantaa tapansa ja aloittaa uusi elämä.

Jep. Näin vaatimattomasti. Toisilla on kova tuska ehtiä keväällä ja talvella rantakuntoon, mulla ei koska tiedän että olen aikalailla koko kesän töissä. Enkä rannalla kävisi kuitenkaan kun en tarkene. Mutta syksyllä se alkaa: jos aloittaisi harrastuksen, jos lopettaisi huonot tavat, jos alkaisi syödä paremmin, jos keksisi mitä haluaa elämältään. Sitten sellaisia kevyempiä juttuja: hankkisi uuden kampauksen, lakkaisi kynnet, ostaisi uusia vaatteita.

 

Mitä omaan syksyysi kuuluu, mistä tiedät että syksy on nyt?

 

-Jenni

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *