Olipa hyvä, että tavattiin

Minne matkalle lasten kanssa?

Hiihtoloma, kesäloma, syysloma, talviloma. Mitä tehdä lasten kanssa lomalla? Pitääkö lomalla reissata hiki päässä vai onko aidointa lomailua se läheisten kanssa oleminen ja ajanvietto yhdessä? Kuuluitpa sinä perheinesi kumpaan ryhmään hyvänsä, tässäpä muutamia lomavinkkejä vaikkapa tulevan kesäloman viettoon lomaohjelmaksi jokaiselle budjetille!

 

Suomen kesälomakohteet

Puuhapuistot, huvipuistot, eläinpuistot ja seikkailupuistot

Suomi ja suomen kesä tarjoaa valtavan määrän erilaisia aktiviteettipuistoja pienimmästä isoimpaan. Kannattaa valita kohde ikäsuositukset edellä (moni paikka onneksi on pikkulapsiystävällinen vaikka olisi suunnattukin pääasiassa isommille lapsille). Yhdistä vaikkapa Säärijärven vesieläinpuisto, Tuurin miljoonativoli ja Ähtärin eläinpuisto yhdelle reissulle tai ajele Naantaliin muumimaailmaan ja tutustu samalla Väskin seikkailusaareen?

Lasten pakopelit ja sisähuvipuistot

Aina ei voi paistaa aurinko ja usein käy, että minilomalla aurinko jää vain haaveeksi. Kivaa tekemistä voi kuitenkin olla sisälläkin ja nykyisellä valikoimalla saa jo aika hyvin itse valita haluaako pään sekaisin trampoliinilla, kiipeilyseinällä vaiko liukumäessä.

Kylpylät suomessa

Vaikka kesäloma onkin uinnin aikaa, ei suomen kesä aina anna mahdollisuutta uimiseen. Monet upeat kylpylät palvelevat ympäri kesänkin palvellen viluisimpiakin uimareita mukavasti sisätiloissa. Samaan reissuun yhdistettynä hotelliyö tai maukas lounasbuffet tekee kylpyläretkestä ikimuistoisen pikkuretken.

Kulttuuria lasten kanssa

  • Kesäteatterit kautta maan ovat avanneet taas ovensa ja monia upeita esityksiä pääset näkemään mitä pienimmilläkin näyttämöillä. Valitse lasten näytelmä pienimmille tai hauska maalaiskomedia jo vähän isopien lasten kanssa katseltavaksi!
  • Elävää musiikkia kesän aikaan on nähtävillä paljon. Suuntaatpa katseesi maksullisiin festareihin tai ilmaiseen ulkoilmatapahtumaan, on mukava musiikkielämys varmasti taattu.
  • Museot laidasta laitaan tarjoavat nähtävää koko perheelle. Esimerkiksi Helsingissä on useita museoita eritoten lapsiasiakkaille, kurkkaa vaikka!

Kaupunkiloma suomessa

  • Lapin matkailua Ranuan eläinpuistoon tutustuen, joulupukkia ja poroja tavaten?
  • Kalajoelle Jukuparkiin, hiekkasärkille aurinkoa palvomaan?
  • Turkuun ihastelemaan upeaa linnaa, laivamatkalle Turusta tai Turun naapuriin ihmettelemään Muumimaailman hienouksia?
  • Lupsakkaa Kuopiolaista menoa lapsesta aikuiseen! Aito toritunnelma, Kallaveden risteilymahdollisuudet ja Rauhalahden kylpylä tuovat varmasti tullessaan mukavan ja rentouttavan lomamatkan koko perheelle.
  • Mitä tehdä Helsingissä? Tutustua Korkeasaareen, innostua erilaisista kesätapahtumista, käydä museoissa. Ihastella laivoja ja upeita rakennuksia sekä tottakai huvitella Linnanmäellä!

Pienelle matkalle perheen kanssa

Risteily

Esimerkiksi Viking Linella, Tallink ja Silja Linella on paljon tarjontaa myös lapsiperheille. Wasalineltä löydät pikkuristeilyt merenkurkun yli ja monet sisävesialukset seilaavat pitkin maatamme koko kesän!

Lähelle lentäen tai edulliselle lomalennolle

Valitse lapsiperheen lomakohteet euroopassa lyhyttä lentomatkaa silmälläpitäen tai äkkilähdöt etelään arjesta kauemmas karkaamista varten. Esimerkiksi Bulgaria, Turkki ja Kroatia ovat monen lapsiperheen lempikohteita lyhyen lentomatkansa ja matalan hintatasonsa ansiosta. Kööpenhamina, Tukholma, Riika ovat monelle laivamatkaajalle tuttuja, mutta tiesithän että näihin kaupunkeihin voi myös lentää nopeasti ja näppärästi? Näin loma-aikaa kohteessa jää enemmän käytettäväksi 🙂 .

Ilmaiset kesälomapuuhat lasten kanssa

Piknik / ota polkupyörä alle, nappaa eväät koriin ja riennä lähimmälle kodalle tai mukavalle pellon pientareelle piknikille. Ainakin meidän alle kouluikäisille lapsillemme eväsleipä takapihallakin on jo erikoinen ja iloa herättävä retki!

Ulkopelit / mölkky, kroketti, sulkapallo. Monet lapsuudestakin tutut pelit jaksavat viihdyttää vielä omiakin lapsia, usko pois. Isommallakin porukalla pelaaminen luonnistuu, kun peleihin sovitaan vuorot ja eniten pisteitä saanut voittaa vaikkapa pienen palkinnon.

Uiminen / jos sää on toissijainen asia, todellinen vesipeto ui säällä kuin säällä. Ellei omaa rantaa löydy, voi lämpiminä päivinä lillutella puhallettavassa piha-altaassa tai pyräillä läheiselle leirintäalueele uimaan.

Mökillä olo tai telttailu / pakkaa tarvikkeet ja eväät ja suuntaa kohti omaa kesämökkiä tai vaikka teltan kanssa kohti omaa kotipihaa. Yhdenkin yön tai päivän retkeily voi olla jo tarpeeksi seikkailua pienimmille!

Tuetut lomat

Tiesitkö, että pienituloisella/muuten haasteellisessa tilanteessa olevalla perheellä on mahdollisuus hakea tuettua lomaa? Olitpa työssäkäyvä, työtön tai yrittäjäkin, voit hakea tuettua lomaa omalle perheellesi. Ratkaisu loman myöntämisesti tehdään kokonaiskuvaa katsellen ja tässä kohtaa et varmasti voi menettää mitään. Jos siis haluaisit tarjota jotain spesiaalimpaa lomaohjelmaa omalle perheellesi, mutta lomabudjetti huutaa tyhjyyttään ja peruselämiseenkin käytetyt rahat lasketaan tarkasti, on tämä varmasti sinulle sopiva vaihtoehto. Ole rohkea ja pyydä tukea, unelmasi koko perheen yhteisestä lomasta voi hyvinkin toteutua jo tällä lomalla 🙂 . Tällä sivustolla on koottuna laajasti eri sivustot, joista tuoettuja lomia on mahdollista toivoa.

 

Mitä sinä suosittelisit lapsiperheen lomapuuhaksi tai -kohteeksi? Onko jostain erikoisen hyviä tai huonoja kokemuksia 🙂 ?

 

-Jenni

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *