Olipa hyvä, että tavattiin

Lievestuoreen valokuvaamon palvelut, Perhekuvaus

Millainen on perhekuvaus ja mitä se sisältää?

Perhekuvaus on yli kahdelle hengelle suunnattu valokuvaushetki studiossa tai miljöössä eli toivomassasi ympäristössä ulkona tai sisällä toteutettuna. Perhekuvauksen yhteydessä on mahdollista koko perheen yhteiskuvien lisäksi tallentaa myös kuvia jokaisesta perheenjäsenestä yksin tai vaikkapa aikuisista yhdessä ja lapsista yhdessä. Perhekuvaus voi olla myös sukupolvien kuvaus, jossa voi olla mukana perheenjäsenet aina mummista ja ukista lapsenlapsiin. Myös näissä kuvauksissa voimme tallentaa isomman ryhmäkuvan lisäksi myös kuvia erikseen lapsista tai kustakin perheestä. Perhekuvaukseen varataan aina hyvin aikaa, jotta ehdimme rauhassa tallentaa kaikki toivotut kuvat. Perhekuvaukseen on mahdollista ottaa mukaan myös karvaisia perheenjäseniä eli esimerkiksi koira tai kissa. Perhekuvauksissa menemme aina pienimmän kuvattavan ehdoilla eli lasten viihtyminen ja jaksaminen on kuvaussuunnittelussa etusijalla.

Perinteisemmässä perhekuvauksessa keskitytään muotokuvamaiseen valokuvaukseen eli ulkonakin etsitään rauhallinen paikka kuvaukselle, asetellaan koko kuvattava ryhmä kuvaan ja tallennetaan kuvia erilaisilla kokoonpanoilla ja eri asetelmilla monipuolisesti.

Perhekuvauksen kuvausmaksu 140e kattaa koko kuvauksen, sen mahdollisen ennakkosuunnittelun sekä koevedokset ja myös matkat 35km säteellä Lievestuoreelta. Lopulliset tilattavat kuvat ja kuvatuotteet valitaan koevedoksista erillisen kuvahinnaston mukaisesti.

Mikä on Tarina, dokumentaarinen perhekuvaus?

Suunnitelmallisemman perhekuvauksen rinnalle on vuoden 2019 uutuutena tullut myös kerronnallinen eli dokumentaarinen perhekuvaus, tämän kuvauksen nimi on Tarina. Tarinan ydin on hetkissä ja tapahtumissa. Tarina-kuvauksessa tallennamme siis rennommin perheen yhdessä puuhailuja ja tekemisiä esimerkiksi yhteisen metsäretken tai muun aktiviteetin parissa. Tarina- kuvauksessa ihmiset kuvataan tekemisen äärellä ja kuviin mukaan mahtuu myös paljon yksityiskohtia kuten vaikkapa käsien ja jalkojen liikkeitä, pieniä kosketuksia ja pusuja poskille. Kun tavallisen perhekuvauksen tavoitteena ovat enemmän asetellut ja suunnitellut kuvat, koostuu Tarina enemmänkin sattuman ja tapahtumien varaan; jokainen hetki nähdään ja kohdataan sellaisenaan. Perinteisessä muotokuvassa myös kuvien jälkikäsittely on yksityiskohtaisempaa eli esimerkiksi kuvien taustoja siistitään ja kuvattavien kohdalla aina tarvittaessa voimme poistaa vaikkapa kuola- tai likatahroja lasten vaatteista tai tasoittaa tuulessa lennähtäveitä hiussortuvia. Tarina puolestaan kertoo nekin hetket aitoina; kuvissa jokainen hetki on juuri kuten nähtyä ja ne kertovat elettyä elämää jokaisella solullaan. Tuulessa sivulle lennähtänyt hiussortuva tai eväsretkellä suupieleen tarttunut keksinmuru kertoo oman osansa Tarinan kokonaisuutta.

Tarina- dokumentaarinen perhekuvaus on kokonaisuus. Kokonaisuuden hinta on 550e ja se sisältää kuvauksen suunnittelun, dokumentaarisen noin 1-2 tunnin kuvauksen sovitussa miljöössä sekä kuvakirjan ja kuvakirjan kuvat myös sähköisinä tiedostoina. Tarinaan lopulliset kuvavalinnat teen minä kuvaajana valiten joukkoon ne kokonaisuuteen sopivimmat palaset. Tarina sisältää useita kymmeniä kuvia ja kuvissa on mukana sekä värillisiä, että mustavalkoisia kappaleita. Tarina on kokonaisuus, joka säilyy aarteenanne vuosia.

 

Miten valmistaudun perhekuvaukseen?

Perhekuvausta suunnitellessa on hyvä miettiä ennalta mm:

 

* toivotaanko kuvausta toteutettavaksi studiossa vai esimerkiksi omassa kodissa tai ulkona. Studiossa olosuhteet ovat hallitummat mm. säänvaihtelun puolesta, mutta joskus oma tärkeä paikka voi tuoda lisää tarinallisuutta kuviin mukaan.

* Mieti, ketä kuviin tulee mukaan ja millaisilla kokoonpanoilla kuvia otetaan; jos tarkoitus on ottaa perhekuvat esimerkiksi yksivuotiskuvauksen yhteydessä tai valmistujaiskuvauksen yhteydessä, on hyvä miettiä ennalta kuvausjärjestys.

* Miettikää, mitä laitatte kuviin päälle; yhtenäinen pukeutuminen valokuvissa tuo aina lisää harmonisuutta kokonaisuuteen. Yhtenevä väri- tai sävymaailma vaatteissa monesti rauhoittaa kuvaa. Muistakaa miettiä myös kengät ja päähineet; onko sellaisia vai ollaanko ilman, jos sellaiset kuvissa näkyvät niin mätsäävätkö ne yhteen.

* Miettikää teidän unelmienne perhekuvaa; mitä siinä on ja miltä se näyttää. Mihin vuodenaikaan se on otettu, millaisissa olosuhteissa ja missä paikassa? Muista että kesällä, pellolla ilta-auringon aikaan otettua kuvaa ei saa ulkona helmikuussa. Mieti mikä näkemissäsi ihanissa kuvissa viehättää; onko se valomaailma, valojen sävy, ihmiset, paikka, tunnelma, tunnetila? Mitä enemmän pystyt kuvailemaan minulle täydellistä haavekuvaasi sanoin tai esimerkein, sitä todennäköisemmin pääsemme hyvin lähelle sitä valmiissa lopputuloksessa. Jos kuitenkin olet avoimin mielin, eikä varsinaista toivekuvaa mielessä ole, otan mielelläni vastaan vapaat kädet ja autan teitä saamaan parhaat mahdolliset kuvat muistoiksi.

PERHEKUVAUKSEN HINTA: 140e

Hinta sisältää kuvauksen studiossa tai miljöössä, mahdollisen kuvauksen ennakkosuunnittelun sekä koevedokset ja matkat 35km säteellä studioltani Lievestuoreelta. Kuvatiedostot, valokuvat ja kuvatuotteet eivät sisälly kuvausmaksun hintaan vaan ne tilataan erikseen erillisen hinnaston mukaisesti.

TARINA- DOKUMENTAARINEN PERHEKUVAUS HINTA: 550e

Tarina sisältää kuvauspaikan ja tarinallisuuden suunnittelun ennen kuvausta, kuvauksen sopimassamme miljöössä sekä kuvakirjan ja samat kirjan kuvat sähköisinä tiedostoina. Kuvia Tarinaan kuuluu useita kymmeniä ja ne viimeistellään yhdeksi tarinaksi kuvaajan toimesta.

AJAN VARAAMINEN PERHEKUVAUKSEEN:

Perhekuvauksen voit varata netin ajanvarauksen kautta tai soittamalla/laittamalla sähköpostia  (puh. 044 9721372, sposti [email protected]) . Perhekuvaus on nimeltään yli kahden hengen kuvaus eli netin ajanvarauksessa löydät sen tällä nimellä. Jos haluat ostaa perhekuvauksen lahjaksi, voit tilata lahjakortin niinikään nettiajanvarauksen kautta tai spostilla, soittamalla tai piipahtamalla valokuvaamollani. Lahjakortin summa on vapaasti päätettävissäsi eli voit ostaa sen perhekuvauksen kuvausmaksun kattavalle 140e summalle tai vähän isommalle summalle, jolloin kortin arvoa jää käytettäväksi myös kuvatuotteisiin.

 

-Jenni

 

Tämä juttusarja esittelee Lievestuoreella sijaitsevan Jenora Design valokuvaamon palveluita. Löydät jatkossakin kaikki tämän aihealueen tekstit tunnisteella Valokuvaamon palvelut. Palveluita esitellään blogin puolella joka kuukausi vuoden 2019 aikana, jos tarvitsemastasi palvelusta ei vielä esittelyä ole ilmestynyt, voit tutustua siihen jo Hinnasto-sivulla, Facebookissasähköisessä ajanvarausjärjestelmässäni tai kysyä lisätietoja sähköpostitse tai soittamalla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *