Olipa hyvä, että tavattiin

Lievestuoreen valokuvaamon palvelut, Perhekuvaus

Millainen on perhekuvaus ja mitä se sisältää?

Perhekuvaus on yli kahdelle hengelle suunnattu valokuvaushetki studiossa tai miljöössä eli toivomassasi ympäristössä ulkona tai sisällä toteutettuna. Perhekuvauksen yhteydessä on mahdollista koko perheen yhteiskuvien lisäksi tallentaa myös kuvia jokaisesta perheenjäsenestä yksin tai vaikkapa aikuisista yhdessä ja lapsista yhdessä. Perhekuvaus voi olla myös sukupolvien kuvaus, jossa voi olla mukana perheenjäsenet aina mummista ja ukista lapsenlapsiin. Myös näissä kuvauksissa voimme tallentaa isomman ryhmäkuvan lisäksi myös kuvia erikseen lapsista tai kustakin perheestä. Perhekuvaukseen varataan aina hyvin aikaa, jotta ehdimme rauhassa tallentaa kaikki toivotut kuvat. Perhekuvaukseen on mahdollista ottaa mukaan myös karvaisia perheenjäseniä eli esimerkiksi koira tai kissa. Perhekuvauksissa menemme aina pienimmän kuvattavan ehdoilla eli lasten viihtyminen ja jaksaminen on kuvaussuunnittelussa etusijalla.

Perinteisemmässä perhekuvauksessa keskitytään muotokuvamaiseen valokuvaukseen eli ulkonakin etsitään rauhallinen paikka kuvaukselle, asetellaan koko kuvattava ryhmä kuvaan ja tallennetaan kuvia erilaisilla kokoonpanoilla ja eri asetelmilla monipuolisesti.

Miten valmistaudun perhekuvaukseen?

Perhekuvausta suunnitellessa on hyvä miettiä ennalta mm:

 

* toivotaanko kuvausta toteutettavaksi studiossa vai esimerkiksi omassa kodissa tai ulkona. Studiossa olosuhteet ovat hallitummat mm. säänvaihtelun puolesta, mutta joskus oma tärkeä paikka voi tuoda lisää tarinallisuutta kuviin mukaan.

* Mieti, ketä kuviin tulee mukaan ja millaisilla kokoonpanoilla kuvia otetaan; jos tarkoitus on ottaa perhekuvat esimerkiksi yksivuotiskuvauksen yhteydessä tai valmistujaiskuvauksen yhteydessä, on hyvä miettiä ennalta kuvausjärjestys.

* Miettikää, mitä laitatte kuviin päälle; yhtenäinen pukeutuminen valokuvissa tuo aina lisää harmonisuutta kokonaisuuteen. Yhtenevä väri- tai sävymaailma vaatteissa monesti rauhoittaa kuvaa. Muistakaa miettiä myös kengät ja päähineet; onko sellaisia vai ollaanko ilman, jos sellaiset kuvissa näkyvät niin mätsäävätkö ne yhteen.

* Miettikää teidän unelmienne perhekuvaa; mitä siinä on ja miltä se näyttää. Mihin vuodenaikaan se on otettu, millaisissa olosuhteissa ja missä paikassa? Muista että kesällä, pellolla ilta-auringon aikaan otettua kuvaa ei saa ulkona helmikuussa. Mieti mikä näkemissäsi ihanissa kuvissa viehättää; onko se valomaailma, valojen sävy, ihmiset, paikka, tunnelma, tunnetila? Mitä enemmän pystyt kuvailemaan minulle täydellistä haavekuvaasi sanoin tai esimerkein, sitä todennäköisemmin pääsemme hyvin lähelle sitä valmiissa lopputuloksessa. Jos kuitenkin olet avoimin mielin, eikä varsinaista toivekuvaa mielessä ole, otan mielelläni vastaan vapaat kädet ja autan teitä saamaan parhaat mahdolliset kuvat muistoiksi.

PERHEKUVAUKSEN HINTA JA LISÄTIEDOT TÄÄLTÄ

AJAN VARAAMINEN PERHEKUVAUKSEEN:

Perhekuvauksen voit varata netin ajanvarauksen kautta tai soittamalla/laittamalla sähköpostia  (puh. 044 9721372, sposti [email protected]) . Perhekuvaus on nimeltään yli kahden hengen kuvaus eli netin ajanvarauksessa löydät sen tällä nimellä. Jos haluat ostaa perhekuvauksen lahjaksi, voit tilata lahjakortin niinikään nettiajanvarauksen kautta tai spostilla, soittamalla tai piipahtamalla valokuvaamollani. Lahjakortin summa on vapaasti päätettävissäsi eli voit ostaa sen perhekuvauksen kuvausmaksun kattavalle summalle tai vähän isommalle summalle, jolloin kortin arvoa jää käytettäväksi myös kuvatuotteisiin.

 

-Jenni

 

Tämä juttusarja esittelee Lievestuoreella sijaitsevan Jenora Design valokuvaamon palveluita. Löydät jatkossakin kaikki tämän aihealueen tekstit tunnisteella Valokuvaamon palvelut. Palveluita esitellään blogin puolella joka kuukausi vuoden 2019 aikana, jos tarvitsemastasi palvelusta ei vielä esittelyä ole ilmestynyt, voit tutustua siihen jo Hinnasto-sivulla, Facebookissasähköisessä ajanvarausjärjestelmässäni tai kysyä lisätietoja sähköpostitse tai soittamalla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.