Olipa hyvä, että tavattiin

LIEVESTUOREEN VALOKUVAAMO, HAUTAJAISKUVAUS

Minä näen, että valokuvan tärkein tehtävä on pysäyttää hetket ja kertoa meille tapahtumista sellaisena kuin ne tapahtuvat. Koen ainutkertaisten tilaisuuksien tallentamisen valokuviksi tärkeänä ja hautajaiset ovat tällainen tilaisuus vahvimmillaan. On vaikeaa muistaa jokaista pientä yksityiskohtaa päivästä, joka kiitää huomaamattamme ohi. Sanotaan että suru sokaisee, minä toivon voivani tällöin olla omaisten silmät. Pyrin tallentamaan raskaasta päivästä jokaisen huomaamattomankin hetken ja tunteen kuviini, niin että voitte myöhemmin katsoa ja muistella tilaisuutta ja sinne saapuneita ihmisiä lämmöllä.

Minä uskon, että valokuvat ovat iso osa toipumisprosessia läheisen menetyksessä. Valokuvien katsominen ja päivän muisteleminen voi olla pitkään vaikeaa, mutta oikeana aikana valokuvamuistot ovat varmasti tärkeä osa tapahtumien läpikäyntiä. Useimmiten kuulen hautajaiskuvauksen tilanneista asiakkaistani vasta kuukausien jälkeen hautajaispäivästä. Kuvia ei monestikaan osata tai pystytä katsomaan heti, vaan ne ottavat aikansa. Mutta kun aika koittaa, toivon että kasaamani muistot tuovat teille päivän mieleen jokaisella yksityiskohdallaan.

Miksi palkata hautajaisiin valokuvaaja?

Vaikka omassa perhepiirissä olisikin henkilöitä, joilla kamera kädessä pysyy tai jopa hyvin harjaantuneitakin kuvaajia, suosittelen itse aina ulkopuolisen valintaa kuvaustehtäviin. Miksi? Siksi, että kuvatessaan läheinen ei voi keskittyä sekä kuvaamiseen että suremiseen, voimavarat menevät jompaan kumpaan. Kuvaukseen keskittyvällä lähiomaisella surun vapaus jää siis pois, toisaalta suurinta surua läpikäyvän on mahdottoman vaikea keskittyä kuvien saamiseen ja niin keskittyneen työn vaatiminen surevalta on jopa hiukan liikaa vaadittu.

Jokainen hautajaiskuvaus on omansa ja tilanteet hautajaisissa voivat olla haastavia; ammattilaisena, tilaisuuskuvauksien kokemuksella osaan reagoida nopeasti erilaisiin tilanteisiin, ennakoida, nähdä tilanteita ja kuulla asioita. Minä olen läsnä kaikkialla mutta huomaamattomasti. Haluan kunnoittaa jokaista tilaisuuden vierasta sekä tilaisuutta ja toimin aina niin hienovaraisesti kuin suinkin pystyn, kuitenkaan kuvien laadusta tinkimättä; haluan taata omaisille mahdollisimman kauniit ja kuvaavat kuvat tilaisuuden jokaisesta hetkestä. Pyrin aina tekemään kaikkeni, jotta saamme muistoksi mahdollisimman laadukkaat kuvat tärkeästä tilaisuudesta, joka tapahtuu vain kerran eikä toistu sellaisenaan enää koskaan.

 

Muistopöydän valokuva ja kunniakirjat

Valokuvaamollani pystyt teettämään ja kehystyttämään muistokuvat omista valokuvistasi muistotilaisuuden pöytään. Kuva voi olla valmiina valokuvana tai sähköisenä tiedostona kamerassasi tai puhelimessasi ja siitä saamme tehtyä toivomanne kokoisen muistokuvan. Kehystän toivottaessa myös erilaiset kunniakirjat ja -todistukset muistopöytään nähtäväksi. Kehystyksissä näytän kotimaisia Eirikehyksiä ja saatavilla on paljon samoja kehysmalleja, jotka ovat tuttuja jo vuosikymmenien takaa.

Hautajaiskuvausten hinta ja sisältö löytyy täältä

Miten hautajaiskuvaus varataan?

Hautajaisten toteutuessa useimmiten viikonloppuisin ja perjantaisin, suosittelen tiedustelemaan minua hautajaispäiväänne kuvaajaksi mahdollisimman aikaisin. Kuvaaja on hyvä siis mahdollisuuksien mukaan varata heti, kun hautajaispäivä on varmistunut.  Hautajaiskuvauksen voit varata soittamalla tai käymällä valokuvaamollani Lievestuoreella tai tiedustella sitä sähköpostin välityksellä. Toteutan hautajaiskuvauksia sovitusti ympäri Suomen.

Hautajaiskuvausta voit tiedustella ja sen varata suoraan netin kautta, sähköpostitse [email protected] tai soittamalla 0449721372. Voit myös jättää yhteydenottopyynnön kotisivujeni kautta tai tulla käymään valokuvaamollani Lievestuoreella. Hautajaiskuvaus kannattaa varata mahdollisimman pian sen jälkeen, kun tilaisuuden päivä on päätetty.

Lisää ajatuksia ja tuntemuksia hautajaiskuvauksista löydät tästä tekstistä.

-Jenni

 

Tämä juttusarja esittelee Lievestuoreella sijaitsevan Jenora Design valokuvaamon palveluita. Löydät jatkossakin kaikki tämän aihealueen tekstit tunnisteella Valokuvaamon palvelut. Palveluita esitellään blogin puolella joka kuukausi vuoden 2019 aikana, jos tarvitsemastasi palvelusta ei vielä esittelyä ole ilmestynyt, voit tutustua siihen jo Hinnasto-sivulla, Facebookissasähköisessä ajanvarausjärjestelmässäni tai kysyä lisätietoja sähköpostitse tai soittamalla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.