Lahjaksi sinulle

Hyvää ystävänpäivää 2023! Heti alkuun haluan sanoa, että ystävät, läheiset ja rakkaat ihmiset ovat varmasti meille monelle yksi elämän tärkein suola. Tänään kuitenkin käännetään asiaa vähän toisinpäin; muistatko että olet myös itse monelle tärkeä?

Tässä viimeviikkoina on mm. Jenoran Instagramin tarinoissa puhuttu siitä, miten paljon helpompi meidän on monesti puhua ja näyttää rakkautta ja ystävyyttä toisia ihmisiä kohtaan. Olla armollinen, olla ystävällinen ja ymmärtävä. Antaa anteeksi ja kannustaa. Sanoa toiselle; ”anna mennä, onnistut ihan varmasti” samalla kun hokee itselleen ; ”tuskin kannattaa edes kokeilla, et pysty”. On surullista, miten toisille lempeä ja kannustava ihminen voi olla itselleen ehdoton ja ankarakin.

Jim Rohnin ajatus: ”Olet keskiarvo niistä viidestä ihmisestä, joiden kanssa vietät eniten aikaa” on varmasti ainakin osittain paikkansa pitävä. Läheisten ihmisten tavat, ajatus- ja käyttäytymistavat muovannevat omiamme aikojen saatossa ja vastapainona myös meidän omat ajatusmallit ja tavat peilautuvat omiin läheisiin. Mitä tapoja sinä haluat levittää ympärillesi? Esimerkiksi itse olen Eläketarinat -projektin myötä alkanut kiinnittää huomiota sukupolvien ketjussa kulkeviin tapoihin; jos minä puhun itsestäni ääneen rumasti, oppivat varmasti lapseni tämän saman tavan. Ja kun he oppivat tämän tavan, he vievät sitä eteenpäin omille lapsilleen ja ketju on huomaamatta valmis.

Sanoisinkin, että luultavasti yksi parhaita asioita, mitä voit tehdä läheisillesi tänään, on tulla ystäväksi itsesi kanssa. Tai ainakin tehdä matkaa sinne, pieninkin askelin. Seura tekee kaltaisekseen, älä ole toisille ihmisille se seura, joka opettaa heidät katsomaan itseään ilkein silmin. Ole heille se seura, joka saa näkemään hyvää ja poimimaan onnistumisia!

Puhu siis tänään kauniisti rakkaimmillesi, aloitathan itsestäsi <3

Ensimmäisen askeleen kohti itsellesi ystäväksi tulemista tarjoan sinulle helposti: kehu itseäsi. Kehu itseäsi tämän tekstin kommenttikenttään sunnuntaihin 19.2. klo 20 mennessä. Kaikkien kommentin jättäneiden kesken arvon yhden 160 euron lahjakortin valokuvaamolle. Tämän lahjakortin voit käyttää vapaasti mihin tahansa kuvauspalveluihin; esimerkiksi Boudoirkuvaukseen itsellesi, perhekuvaukseen omalle perheellesi tai suvulle, Tarina kuvauspakettiin, pariskuntakuvaukseen, lapsikuvaukseen, sinä päätät! Toimi siis näin:

 • Jätä kommentti blogitekstin alle, kirjoita siihen mikä tahansa kehu itsestäsi! Se voi olla niin pieni tai iso kuin tahdot, se voi liittyä ulkonäköön, osaamiseen, onnistumiseen, tietoihin tai taitoihin. Mihin vain. Huomaathan, että kommentin julkaisu eli näkyminen voi kestää useamman tunnin; roskapostisuotimen vuoksi minä hyväksyn kaikki blogin kommentit käsin
 • Voit jättää Nimi- kohtaan haluamasi nimimerkin tai nimikirjaimesi, koko nimeä ei ole pakko mainita ellet tahdo. Nimimerkki julkaistaan ja myös jättämäsi kommentti näkyy julkisesti tämän julkaisun alla.
 • Jättämäsi sähköpostiosoite näkyy vain minulle ja sitä käytän ainoastaan arvonnasta tiedottamiseen sunnuntaina 19.2.2023.

Onnea arvontaan ystävä! Olipa hyvä, että tavattiin 🙂

-Jenni

39 vastausta

 1. Minä ihan ite olen tosi kätevä ja oppivainen ja jopa joskus ihan hauskakin🤭

 2. Mä oon tosi taitava kun pitää toimia ja keksiä ratkaisuja. ❤️

 3. Oon taitava luomaan yhteyksiä ihmisten välille ja just sopivan utelias tutkimaan elämän syvyyksiä.

 4. Mä osasin olla tänään lempeä itselleni niin töissä kuin uudessa harrastuksessa, jonka oon vasta aloittanu. ☺️

 5. Osaan pitää huolta läheisistäni, mutta myös itsestäni. Koska kun itse voin hyvin, voin jakaa hyvää oloa muille. 🤍

 6. Mä oon tosi rohkea kun lähden toteuttamaan unelmiani ! 🤍

 7. Minulla on hyvä päättelykyky ja olen luova😁 Hyvää ystävänpäivää Jenni❣️

 8. Minä olen ihan kätevä käsityöihminen 😊

  1. Kyllä! Sanoisin jopa, että tämä pitäisi paikkansa vaikka jättäisi sanan ”ihan” pois välistä 😉

 9. Olen aivan älyttömän hyvä imuroimaan 🤣 ”puhtaus on puoli ruokaa ” sanotaan. Imuri on paras ystäväni, se on tullut jo liian monen ihmisen suusta.

 10. Olen hyvissä väleissä itseni kanssa, puolustan just mua ja teen usein niinkun itsestä tuntuu hyvälle. Toisaalta patistelen itseäni toisinaan menemään mukavuusalueen ulkopuolelle jotta voin kehittyä ja nähdä asioita vähän eri silmin.

  1. Vitsi miten hienosti sanottu. Kumpa jokainen meistä osaisi olla hyvissä väleissä itsensä kanssa ❤️!

 11. MS-sairaudestani huolimatta jaksan olla positiivinen ja mukava minä 💕

 12. Osaan olla itseni kanssa. Rakastan olla yksin ja tehdä niitä asioita, mistä itse pidän. Toisaalta osaan myös olla yksin tekemättä mitään. ❤️

 13. Mulla on todella hersyvä nauru ja osaan koskettaa laulamalla ihmisiä.

Kommentointi ei ole käytössä.

Ethän kopioi luvatta!