Olipa hyvä, että tavattiin

Kotona

 


“I live in my own little world. But its ok, they know me here.” 

Lauren Myracle


koti-jenoradesign3koti-jenoradesign4


Kun istun sinun vierellesi
en kysy enkä vastaa,
sillä tiedät jo,
että pisaraakaan ei puutu.

Olen kotona, riisun saappaani,
olen pilven painoinen.

―  Tommy Tabermann


koti-jenoradesign5koti-jenoradesign2


“Home is the nicest word there is.”
Laura Ingalls Wilder


koti-jenoradesign

Liisa on kirjoittanut muutamankin kirjoituksen viimeikoina otsikolla “Mun maailmassa”. Pakko sanoa, että huikeat fiilikset syntyi noita molempia tekstejä lukiessa. Toista maalaista varmaan parhaiten ymmärtää toinen maalainen? Koska kaikki tarvittava on jo kirjoitettu, eikä päässä mitään tekstiä olisi ollutkaan, oli pakko koittaa kertoa asia kuvin.

Aina välillä huomaan ajattelevani harhaisesti, että voisin elää kaupungissa: olisipa mukava kun joka paikkaan ei tarvitsisi lähteä autolla. Ei tarvitsisi kolata lunta, ei haravoida, eikä hakea puita sormet jäässä niillä kovimmilla pakkasilla. Ei tarvitsisi tuntea kaikkia eikä olla kaikkien tuntema.

Mutta todellisuushan on se, että haasteellista musta olisi kaupunkikissaa kouluttaa. Viihdyn ennemmin kumisaappaissa kun korkokengissä ja rumissa, mutta käytännöllisissa vaatteissa. En pysty nukkumaan kerrostaloasunnossa enkä jaksa meikata maitokauppaan. Olen ihan onnellinen siitä, että saan tehdä omalla pihallani mitä haluan eikä sitä kukaan ole näkemässä tai kuulemassa. Saa itkeä tai nauraa, olla hyvällä päällä tai mököttää. Mieltä rauhoittaa ajatus myös siitä, että lapset todennäköisesti saavat elää aika samanlaisen lapsuuden kuin itsekin olen elänyt: kiipeillä puissa (ja tippua sieltä), tehdä majoja ja rakentaa siltoja, leikkiä oikeassa metsässä ja ihmetellä miten purossa virtaa vesi tai pellolla säteilee aurinko.

Tähän kummallisen pehmeään kirjoitukseen lienee hyvä päättää tämä viikko.

Mukavaa viikonloppua, olkaa onnellisia kodeissanne, olivatpa ne sitten maalla tai kaupungissa 🙂 .

-Jenni

5 Responses

  1. Mäkin hengailen rumissa vaatteissa ja kumppareissa enkä meikkaa kauppaan, täällä keskellä kaupunkia 😉 Mutta kyllä mäkin haaveilen vähän syrjemmäs muutosta, että olisi edes se oma piha. En ehkä ihan maalle kuitenkaan… Oon tämmönen esikaupungin tyttö, se sopii mulle 😀

    1. Hah, kyllä se laittautuminen kauppaan taitaa olla asuinalueesta riippumaton tapa ;). Ja joo, kyllä oma piha ja sen tuoma rauha ja yksityisyys on itselle niitä parhaita juttuja täällä syrjässä asuessa!
      Kiitos, kyllä näillä kesäkuvilla vielä hetken jaksaa odotella sitä uutta kesää 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *