Olipa hyvä, että tavattiin

Juhannus, keskikesän juhla

Juhannusaatto. Sauna pesemättä ja juhannuskoivut noutamatta, vihdat valmistamatta ja juhlakattaukset tekemättä? Hei, niin minullakin mutta ei se haittaa. Juhannus on meidän perheessämme  aika kaavaton juhla, siihen ei siis liity mitään vuosittaisia perinteitä tai pakollisia tehtäviä jotka joka vuosi toistuisivat, tämä tuntuu itseasiassa aika rentouttavaltakin toteutustavalta sillä näin joka vuosi voi tehdä mitä milloinkin kuvittaa. Sopii meille aikuisille sekä lapsille mainiosti.

Tänä vuonna olemme kutsuneet aatoksi Pikkublogin perheen kylään ja vaikka aika   rennolla otteella mennään, päätin silti napata netistä muutamia ideoita, joilla vieraita ilahduttaa 🙂 .

Juhannuskattaus

Kattaus ei todellakaan ole vahvuuslajini; vaikka tykkään että pöytä on koreana, olen erittäin huono noudattamaan mitään ohjeita tai muistamaan virallisia etikettejä. Jotain kivaa pientä yllätystä ajattelin kuitenkin juhannuskattaukseen keksiä!

 Juhannusmenu vinkkejä K-ryhmältä

Juhannusreseptejä Arlalta

Juhannusmenu-ehdotus Valiolta

♥ Kattauksen tekoon kätevät ohjeet Yhteishyvän sivuilta

Juhannuskoristelu

Juhannukseen kuulunevat erilaiset luonnon kukat ja koivun oksat. Meille ei kumpiakaan tällä hetkellä voi valtavasti tuoda sisälle, sillä ne aiheuttavat jonkun verran ongelmia heinäallergisien kanssa. Ainakin ulos pitää kuitenkin näpertää ihana kukkaseppele, sen tekoon löytyi ohje Kekkilän sivuilta!

Kekkilän sivuilta ohjeet ihanan kukkaseppeleen tekoon

Nelson Gardenin sivuilta ohjeet kukkakimpun sidontaan

♥ DIY- juhlakoristeet Pirkan sivuilta

Juhannuspuuhaa

Jos jätetään perinteiset juhannussauna ja kokon poltto sivuun, mitä juhannuksena voi tehdä lasten kanssa? No mitä vain, sään salliessa ulkoiluhan on aina paras vaihtoehto mutta tällä hetkellä todennäköisellä sadekelillä sisälläkin puuhaa riittää. Lapsia varten printtasin jo värityskuvia ja poimin ideoita muutamiin muihinkin juhannuspuuhiin sekä sisällä että ulkona oleiluun.

♥ Muumien printattavat värityskuvat sadehetken varalle löytyvät Muumi Baby-vaippojen sivulta

♥ Leikkipäivä.fi sivulta löytyy monenlaisia leikkejä niin sisä- kuin ulkotiloihin, näistä on helppo napata ideoita kun “ei oo mitäääääään tekemistä-hetki” koittaa

Perinneleikit.fi sivulta löytyy muistutuksia vanhoihin tuttuihin leikkeihin! Kuka muistaa 10 tikkua laudalla tai Peili-pelin säännöt vielä oikein?

♥ Sulkapallo, mölkky, kroketti lienevät hyvinkin monen mökkiläisen kesäpuuhana niin juhannuksena kuin muulloinkin!

♥ Ruoka-aihetta sivuten, ainakin meillä hauskuutta aiheuttaa aina kun ruoasta tehdään jotain hassua, hupsua ja vähän erikoista. Satu, oletko valmis paahtoleipäbattleen? K-ruoka.fi-sivuilta ennalta vinkkejä kurkkimaan!

Todellisuushan lopulta on, että lapset ovat keksiväistä sakkia ja useimmiten handlaavat kyllä tylsienkin hetkien yli mielikuvituksellaan. Aikuisille tärkeintä lienee vapaa-aika yhdessä perheen ja ystävien kera. Kohti aattoiltaa täällä siis edetään kyllä hyvinkin rennolla ja iloisella mielellä, nappaamme Mansikka daquirit hyppysiimme ja alamme makkaran paistoon.

 

Rauhallista ja rentouttavaa juhannusta!

 

-Jenni

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *