Olipa hyvä, että tavattiin

Inspiroiva Ikea Business-yritystapahtuma

 

Myöhässä, niinkuin aina. Ajatukseni kun kanttasin kuran peittämällä valkoisella pikkuautollani läheisen huoltamon pihaan, johon olin sopinut treffit äitini kanssa kahdeksaksi. Kello oli nyt 8.15 ja tarkoitus oli olla Jyväskylän Ikea-lähipisteellä kello 8.30 alkaen yritystapahtumassa, johon olimme extemporena eilen ilmoittautuneet. ”20 yli olisin jo soittanut että mennäänkö vaan töihin” nauroi äitini. Kahtakymmentäkolmea minuuttia myöhemmin olimmekin jo Ikean lähipisteen pihassa, hiukan noloina oveen mattimyöhäisinä kolkuttelemassa. Onneksi vielä pääsimme sisään ja ehdimme ennen aloitusta, yllätykseksemme tilaisuudessa ennen meitä oli vain yksi yrittäjä paikalla. No, saimmepa ainakin yrityspuolen/Ikea Business Sannan yksilöllisen huomion!

 

Yritystapahtuman aamu alkoi makoisalla aamiaisella, josta asetuimme sohville kuulemaan Sannan pitämää esittelyä. Sanna kävi läpi inspiraatiokuvia, joissa kertoi Ikean tuotteiden käytöstä erilaisissa ympäristöissä aina kampaamoista kukkakauppoihin ja hotelleista toimistotiloihin. Slideshow avasi aika paljon silmiä sen suhteen, mihin kaikkeen Ikean tuotteita voikin käyttää ja antoi ihan uudenlaisia ideoita omaankin toimistotilaan.

Diaesityksen jälkeen saimme vapaasti kysellä, kierrellä lähipisteellä ja tutustua tuotteisiin. Jyväskylän Ikean lähipiste toki on valtavan paljon pienempi, kuin muut isommat tavaratalot ja kiertely oli aika nopeasti tehty, mutta oli silti mukava päästä näkemään hiukan syksyn uusia värejä ja materiaaleja ja ennenkaikkea päästä kyselemään asiantuntijoilta enemmän tuotteista ja niiden toimivuudesta omiin tarpeisiin.

Itselleni Ikea on tullut tutuksi painosanalla itsepalvelu. Olen muodostanut ajatukseni niin, että vahvan itsepalvelupainotteisuuden johdosta hinnatkin ovat edullisia: tuotteen kokoamiseen ja sen sinulle etsintään ei käytetä henkilökuntaa ja siksi maksat vähemmän. Oli ihastuttava kuitenkin tajuta, että mm. suunnittelupalvelut Ikealla ovat yritysasiakkaille ilmaisia. (Tänään myöhemmin tämän innoittamana tulin tutkineeksi myös kuluttaja-asiakkaiden puolta ja netistähän selvisi, että esimerkiksi keittiösuunnittelupalvelut niinikään ovat ilmaiset keittiön ostajalle.) Monelle kiireiselle yrityspuolen asiakkaalle varmasti on helpotus, että kysymyksiin ja tarpeisiin on vastaamassa Sannan kaltainen henkilö, joka tietää ja tuntee Ikean tuotteet kuin omat taskunsa. Ja netistä löytyvien suunnitteluohjelmien avulla suunnittelun voi tehdä myös omatoimisesti ja pyytää esimerkiksi vielä ostovaiheessa asiantuntijalta mielipidettä ja kommenttia omasta suunnitelmastaan.

Ajankohta yritystapahtumalle sattui juuri sopivaksi ainakin meille molemmille yrittäjille, sillä meillä on huoneistossamme suunnitteilla hiukan muutoksia ja uudenlaisia järjestelyitä työpisteiden osalta. Itse aion viimein selkeyttää omaa toimitilaani sopivammaksi ja selkeämmäksi sekä tyylikkäämmäksi myös asiakkaiden silmille. Pieneen tilaan pitäisi saada paljon mahtumaan ja ikealta löytyy ihan näppäriä ja kohtuullisen hintaisiakin tuotteita suunnitelmiini sopien 🙂 !

Kaikkiaan Ikea Business yritystapahtuma oli ihastuttava aloitus muuten ihan tavalliselle keskiviikolle. Ehdottomasti kannatti ajaa täältä hiukan sivumpaakin, sillä mukaan lähti valtava kasa ideoita omaankin toimistosuunnitteluun 🙂 .

Kiitos paljon Ikea yritystapahtuman järjestämisestä ja Sanna & muu Jyväskylän lähipisteen tiimi lämpimästä vastaanotosta 🙂 !

Onko teillä alkamassa syksyn tullen omia sisustusprojekteja tai tarvitseeko jotain tiloja uudistaa? Omissa ajatuksissani tällä hetkellä toimisto on ykkönen, mutta kotona aion ottaa viimeisimmän kuvaston käteeni ja käpertyä hetkeksi sohvalle, ehkäpä ideat vierashuoneen uudistukseen alkaisivat viimein sinkoilla 😉 .

-Jenni

Vaikka kamera oli aamulla jo studiolla työpäivää odottelemassa, nappasin muutamia kuvia Honorillani tilaisuudesta. Toivottavasti näistä on teillekin iloa ja inspiraatiota!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *