Olipa hyvä, että tavattiin

Helpot pääsiäiskortit

Teksti on kirjoitettu alunperin vuonna 2016 kun lapseni ovat olleet 3v ja 4v, tekstiä on päivitetty uusilla ajankohtaisilla ilmaisilla printattavilla korttimalleilla huhtikuussa 2020. Löydät minun suunnittelemani printattavat mallit tekstin lopusta. Mukavia askarteluhetkiä!

pääsiäinen-jenoradesign9

Mainiota pääsiäisen aikaa! Pajunkissat ilahduttavat jo vaasissa maakin jo vihertää, kevät on selvästi tekemässä tuloaan hitaasti mutta varmasti.

Parasta puuhaa näin kotoilupäivänä on askartelu, etenkin esikoiseni rakastaa kaikenlaista näpertelyä ja pipertelyä. Kahden lapsen kanssa kädet kuitenkin aina toisinaan meinaavat äidiltä loppua kesken, joten pääsiäiskorttien askartelussakin on pyritty viimevuosina menemään helpon kautta, jotta ilo ja hyvä mieli tekemisessä säilyisi kaikilla ja lapsetkin saisivat osallistua mahdollisimman paljon itse tekemiseen ja touhuta myös omatoimisesti. Erilaisilla värityskuvilla on helppo saada kivoja aiheeseen sopivia kuvituksia kortteihin eri juhliin ja ajankohtiin sopien.

pääsiäinen-jenoradesign3

Kynät tuntuvat aina ”loppuvan kesken” kun porukalla väritetään, joten tänään niitä otettiinkin monta pakettia: oli puukyniä, vahaliituja ja vielä vähän lisää puukyniä. Jokaiselle oli omat kynänsä, tämä äiti sitten välissä koitti aina neuvotellen saada kyniä kaikilta osapuolilta lainattua.

pääsiäinen-jenoradesign5 pääsiäinen-jenoradesign6

Värittäminen on aina ollut etenkin esikoiselleni hyvin mieleistä hommaa. Kuopuskin siitä pitää, mutta malttaa vielä keskittyä asiaan huomattavasti vähemmän kuin vuoden vanhempi siskonsa. Oikealla hetkellä kuitenkin kielet siirtyvät molemmilla keskelle suuta ja huoneen valtaa täysi hiljaisuus kun värittämiseen tai piirtämiseen keskitytään.

pääsiäinen-jenoradesign8pääsiäinen-jenoradesign7

Lapset päättivät yhdessä tuumin tehdä kortit isovanhemmilleen. Nykyään kaikkien korttien ja piirustusten kirjoitusvastaavana toimii esikoinen – ja niin tänäänkin. Oman nimensä, samoin kuin meidän vanhempien nimet hän osaa jo kirjoittaa itse ilman apua. Harvinaisempia sanoja ja nimiä varten yleensä kirjoitetaan malliksi sana, jonka hän sitten kirjoittaa taidokkaasti itse perässä.

pääsiäinen-jenoradesign2 

Askartelun ja yhteisen puuhan etenkin pienempien lasten kanssa pitää olla mielestäni helppoa ja mukavaa kaikille osapuolille. Lapsille on hyvä tulla niitä onnistumisen tunteita ja useamman lapsen kanssa touhutessa aikuisella täytyy riittää kädet kaikkien auttamiseen. Tällaiseen askarteluun tarvitset vain värityskuvan tulostettuna ja värikynät. Jos haluat jykevöittää kortin olemusta, niin limaa leikattu kortti paksummalle kartongille, jolloin myös kortin takapuolelle on parempi kirjoittaa!

pääsiäinen-jenoradesign1

Vuoden 2020 pääsiäiskorttimallit

Pääsiäinen tänävuonna on hyvin poikkeuksellinen monellakin tapaa. Palmusunnuntaina eivät pienet noidat kierrä ovilla hallituksen määräämän poikkeustilan vuoksi ja moni mummu ja pappakin jää ilahduttamatta sillä perinteisellä virpomavitsalla. Niinpä halusinkin tämän vuoden pääsiäiseen tuoda apuvälineitä myös etävirpomisen toteuttamiseen. Voit värittää kortin ystävälle ja lähettää sen muistutuksena, että hän on tärkeä tänäänkin, vaikka kasvotusten tapaaminen ei tällä hetkellä olekaan mahdollista. Mummut ja papat ilahtuvat varmasti pääsiäistervehdyksestä korttina. Voit itse koristella tyhjät pajunkissat haluamillasi väreillä ja koristeilla tai värittää kissat neutraalein sävyin, sinä päätät!

 

Perheemme nyt jo 6- ja 7-vuotiaat taiteilijat tekevät omat pääsiäiskorttinsa jo aika omatoimisesti, mutta askartelu ja värittäminen on meille edelleen yhteistä kotoilupuuhaa aina sopivina päivinä.

Jaa halutessasi kuva valmiista korteistanne somessa tunnisteella #olipahyväettätavattiin ja tägää siihen yritykseni @jenoradesign (Facebookissa tai Instagramissa) , näen ja jaan mielelläni muidenkin perheiden taiteilijoiden valmiita kortteja <3 .

Tulostusvalmiin korttinelikon pääset lataamaan ja tulostamaan tästä: Ilmainen värityskuva pääsiäinen

Arkin koko on a4 ja siihen asettuvat automaattisesti kaikki neljä korttia. Mukavia hetkiä yhteisen puuhan parissa!

-Jenni

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.