Olipa hyvä, että tavattiin

Älä haaveile!

Olen vahvasti sitä mieltä, että elämässä pitää olla tavoitteita, jotta voi kehittyä. Olen ollut aina aika huono suunnittelemaan niinkin pitkälle kuin viiden tai kymmenen vuoden päähän, mutta tänävuonna opettelin uuden taidon ja kirjoitin tavoitteeni paperille.

jenoradesign-instagram (1)

Haaveilu on omasta mielestäni turhaa koska se ei tähtää mihinkään. Haaveilla ja tavoitteilla on iso ero: itse koen että haaveet ovat jotain, mitä toivoo, mutta sen eteen ei välttämättä koskaan tule tehtyä mitään tai sen tavoitteluun ei ainakaan ole aikataulua tai konkreettista suunnitelmaa. Tavoite puolestaan tarkoittaa ainakin minulle sitä, että edessä on jokin päämäärä johon tähdätään: aikataulullisesti, suunnitelmallisesti, tarvittaessa ehkä rahallisestikin.

jenoradesign-instagram (2)

Nykyään mulle on kovin tärkeää että olemassa on sekä lyhyen tähtäimen tavoitteita, että pidemmän tähtäimen tavoitteita. Pitkän tähtäimen tavoitteissa on asioita liittyen työelämään, kotiin, sellaisia isompia hankintoja ja asioita, joita ei voi saavuttaa ihan hetkessä. Lyhyen tähtäimen tavoitteissa  voi olla myös asioita liittyen kotiin ja työhön, mutta omat lyhyen matkan tavoitteeni monesti liittyvät nimenomaan hankintoihin ja elämyksiin: ensikuussa aion viedä lapset elokuviin, tällä viikolla pitää ostaa pienemmälle uudet lenkkarit, kesän lopulla haluan tehdä pienen kesälomaretken perheeni kanssa.

yrittäjä

Mitä sinä tavoittelet?

 

-Jenni

2 Responses

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *