Olipa hyvä, että tavattiin

2017bestnine , minun yhdeksän parastani

Instagramin bestnine-kuvat ovat levinneet jo päiviä somessa, tuskin kovin montaa ihmistä löytyy, ketkä eivät olisi mielenkiintoista 2017Bestnine sivustoa käyttänet ja selvittäneet vuoden tykätyimpiä kuviaan. Ainakin IG:n yrityssivuversiossa tykkäysmäärät toki näkyvät hallinnankin puolella mutta onhan se kiva nähdä näin kuvin tiivistettynäkin. Tämä oma kuvakollaasini kertoo paljon menneestä vuodesta, toki jättää myös valtavasti kertomatta. Yllätyksekseni iso osa kuvista on omia naamojani, jokaiseen on kyllä liittynyt tarina yrittäjyystaipaleeltani ja uskon että se ihmisiä ennenkaikkea kiinnostaa 🙂 .

Mutta koska vuosi 2017 on jo takanapäin, on aika aloittaa uuden vuoden katselu ja suunnittelu. Joku on ehkä suunnitellut jo ennakkoon, miettinyt tavoitteensa ja tehnyt lupauksensa. Minä en ole lupauksia tekevää tyyppiä, mutta tavoitteita pyrin aina itselleni asettamaan.

Vuoden 2018 yhdeksän tavoitettani:

1. Teen konkreettisia tavoitteita yritykselleni ja suunnittelen, kuinka pääsen tavoitteisiini

Pääsen monesti siihen asti, että teen tavoitteet ja suunnittelu jää. Toisaalta viimeisen vuoden aikaan on käynyt myös niin, että tavoite onkin tullut ihan puskista eli olen tavoittanut jotain suunnittelematta ja näinollen en ole ihan varma mitä sen kanssa teen ja miten. Entistä enemmän siis tavoite-suunnitelma-ajattelua sekä suunniteltava myös mitä teen kun olen tavoitteessani, miten siitä eteenpäin?

2. Olen enemmän vapaalla

Kuvittelen monesti olevani vapaalla, mutten ole. Kuvittelen monesti myös että tulen olemaan vapaalla, mutten sitten kuitenkaan ole. En joko malta tai osaa ja molempia alan treenata entistä enemmän. Maailma ei kaadu jos en vastaa työpuheluun sunnuntai-iltana kahdeksalta.

3. Olen enemmän läsnä

Sitten kun olen jossain, niin olen myös siellä. Olen siellä niin fyysisesti kuin henkisestikin, ehkä puoliksi ajatuksissani tai jossain muualla. Tämä kulkee lähes käsi kädessä edellisen tavoitteen kanssa.

4. Teen vähemmän sellaista, mitä ei edes tarvitsisi

Tämä on monesti myös syy, miksi esimerkiksi aikaa perheelle ja vapaa-ajalle jää vähemmän. Jään nysväämään ja hiomaan, tekemään tarkasti ja yksityiskohtaisesti asioita joita ei tarvitsisi. Jokainen asia tottakai pitää tehdä hyvin ja parhaansa mukaan, mutta asioita joilla ei oikeasti ole väliä, ei tarvitse jäädä näpertämään kohtuuttomiksi ajoiksi.

5. Otan enemmän aikaa omille luoville projekteilleni

Etenkin kiireisinä aikoina väkisinkin välillä valuu sellaiseen work work work-tilaan, jossa vain tekee ja toteuttaa että saa asiat tehtyä. Rauhallisina hetkinä pitäisikin sitten taas muistaa hiukan ottaa rennommin ja etsiä uusia oivalluksia ja omia mieleisiä asioita omien projektien parista. Valokuvaus on ihmeellinen maailma kun lähes mitä vaan on tehtävissä, pitää vain löytää ja muistaa harjoittaa niitä itselle mielenkiintoisia ja tärkeitä asioita.

6. Näen enemmän tärkeitä ihmisiäni

Ystäviä, sukulaisia. Yrittäjyydessä osaan jo paljon ajatella, että ennemmin tänään kuin huomenna. Mutta ihmissuhteissa se meinaa aina unohtua. Käyn useammin mummon luona kahvilla tai vien lapset serkkujen luo pulkkamäkeen.

7. Alan harrastaa

Kuuntelen vaikka musiikkia enemmän, luen tai alan lenkkeillä. Oikeastaan ei väliä mitä, kunhan se ei ole suoraan työtä eikä kotia. Asia jonka ääressä laitan koivet kattoon ja aivot narikkaan.

8. Teen enemmän asioita joista pidän

Matkustan vähän enemmän, syön hyvää ruokaa vähän enemmän, käyn elokuvissa ja teatterissa vähän enemmän. Vaikka elämä onkin jo nyt ihan mukavaa, olisi hölmöä olla tekemättä ihan vähän enemmän mukavia asioita.

9. Olen vähemmän somessa

Menee samaan kategoriaan kahden ensimmäisen kohdan kanssa; on helppoa sanoa ettei ole töissä mutta silti kuitenkin vähän hoitaa siinä samalla kotisohvalla elokuvaa katsoessaan yrityksen Fb-sivuja tai Instaa, ajastaa muutamat postaukset blogiin. Vähemmän somea, enemmän läsnäoloa ja oikeaa elämää, oikeita kokemuksia ja asioita. Monesta asiasta oikeasti katoaa hohto ja hienous, jos siitä pitää ottaa kuva ja päivittää someen, asia muiden läsnäolijoiden mielessä meni jo ja itse edelleen mietit parhaita hashtageja päivitykseesi.

+1 Alan säästää

Yrittäjänä pieni sukanvarsi on aina hyvä olla olemassa, omassa henkilökohtaisessani elämässä säätöjä ei ole tainnut vuosiin enää olla. Viimeisiin vuosiin ei juuri ole ollut mistä säästää ja toisaalta mahdolliset säästöt ovat vähitellen kuluneet arkisiin menoihin etenkin yritystoiminnan käynnistysvaiheessa. Olen todella kärsimätön ja siksikin pienet eurojen tai kymppien säästöt kuussa eivät oikein tuo mieleistäni tahtia säästämiselle, mutta jostain se on aloitettava. Tähän alan opetella heti uuden vuoden budjetteja suunnitellessani; säästäminen ohjelmaan sekä itselleni että yritykselleni.

Oletko sinä tehnyt tavoitteita tai lupauksia vuodelle 2018?

Mitä parhainta vuoden ensimmäistä päivää 🙂 !

-Jenni

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *